Cupra lansează pe piață noul Leon și primul lor model original, Formentor

Autor: George Cristea 08 oct. 2020 Știri auto

Cupra lansează pe piață luna viitoare noul Leon și primul lor model original, Formentor. Marca sportivă subsidiară a SEAT ar fi trebuit să expună în premieră cele două modele la Geneva, dar pandemia a schimbat planurile.

Intră în Galeria FOTO

Noul Cupra Leon va concura de luna viitoare cu alte hot hatch-uri de pe piață, printre care Honda Civic Type R, Hyundai i30 N și chiar modelul înrudit de la Volkswagen, Golf GTI. Ca și modelul anterior, noul Cupra Leon va fi disponibil în două versiuni de caroserie – hatchback în cinci portiere și break Sportstourer.

Alături de Leon, Cupra introduce pe piață și primul model dezvoltat separat de gama SEAT, Formentor. Spectaculosul SUV compact este înrudit îndeaproape cu Leon, dar va oferi o gamă mai largă de motorizări – șapte în loc de patru.

Ca și VW Golf GTI și SEAT Leon, Cupra Leon are la bază platforma MQB Evo. Toate cele patru motorizări disponibile sunt cu benzină și sunt cuplate în standard la o cutie de viteze cu dublu ambreiaj DSG. O opțiune manuală nu este prevăzută. Gama de motorizări asigură o plajă de puteri între 245 CP și 310 CP, subliniind caracterul sportiv al mărcii spaniole.

Ce motoare au noile modele Cupra Leon și Formentor

Cea mai puțin puternică motorizare este versiunea hibridă cu încărcare la priză, care este compusă din motorul pe benzină 1.4 TSI/150 CP și un motor electric de 113 CP. Bateria are o capacitate de 13 kW și asigură o autonomie electrică de 55-60 km. Celelalte trei motorizări sunt versiuni ale propulsorului 2.0 TSI, cu 245 CP, 300 CP și, respectiv 310 CP. Acesta din urmă este rezervat exclusiv break-ului Sportstourer și va fi cuplat la un sistem de tracțiune integrală în standard.

Cupra Formentor dispune de 7 unități, dintre care două sunt hibride cu încărcare la priză. În afară de cea de 245 CP disponibilă pe Leon, Formentor va mai oferi una de 204 CP. O unitate pe benzină 1.5 TSI de 150 CP asigură o opțiune de propulsie economică pentru Formentor, în timp ce fanii diesel regăsesc un 2.0 TDI care dezvoltă, de asemenea, 150 CP. O unitate TSI de 190 CP va fi, de asemenea, disponibilă în combinație cu sistemul de tracșiune integrală 4Drive. Toate aceste propulsoare formează gama Cupra Formentor de bază.

Versiunile sportive VZ (de la Veloz) dispun de o unitate 2.0 TSI pe benzină, care dezvoltă 245 CP, respectiv 310 CP. Versiunea hibridă cu încărcare la priză de 245 CP va fi comercializată, de asemenea, în gama superioară Formentor VZ.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide