Cât costă noua Dacia Spring în România. Prețuri pentru cea mai puternică variantă a electricei de la Dacia

Autor: Ionuț Vîlciu 16 ian. 2023 Știri auto

Dacia Spring a primit o nouă versiune echipată cu un motor mai puternic. Prețurile oficiale au fost afișate pe site-ul românesc al producătorului.

Modelul electric de la Dacia devine mai puternic și primește un nivel de echipare numit Extreme. Dacia continuă să dezvolte primul său model electric. După doi ani de la lansare, Spring primește un plus de putere și un nou nivel de echipare.

Dacia Spring Extreme are un preț de pornire de 22.450 de euro. Pentru această sumă de bani, clienții vor primi un motor mai puternic, care dezvoltă acum 65 CP, cu 20 mai mulți față de varianta inițială. Echiparea Extreme nu va fi o ediție limitată, ci o va înlocui în gamă pe cea Expression. Motorul mai puternic, de 65 CP este disponibil doar pentru nivelul de echipare Extreme. Bateria rămâne aceeași, dar motorul mai puternic nu are un impact foarte mare asupra autonomiei. Noua unitate de 65 CP ar trebuie să facă din Spring o mașină mai sprintenă. Noua versiune are o autonomie de 220 de kilometri în ciclul WLTP. Cea mai scumpă configurație ajunge să coste 23.550 de euro.

Ce schimbări aduce noua versiune pentru Dacia Spring?

Așa cum am spus, mașina beneficiază de un motor mai puternic. La exterior, echiparea Extreme aduce accente de culoarea cuprului pe diferite elemente ale caroseriei. Același lucru se întâmplă și la interior. Gurile de ventilație, rama ecranului multimedia sau cusăturile scaunului vin în această nouă culoare contrastantă.

În continuare, Dacia Spring poate fi cumpărată cu motorul de 45 CP, dar doar pe versiunea Essential. Aceasta are un preț de pornire de 20.800 de euro. Aceasta are o autonomie puțin mai mare, de 230 de kilometri.

Există niște diferențe între cele două nivele de echipare. Exceptând puterea mai mare, pe Extreme ai o paletă mai mare de culori pentru caroserie. De asemenea, îți poți lua încărcare rapidă la 30 kWh doar pe versiunea Extreme. Essential vine cu doar cu două culori și un cablu de încărcare standard. Prețul este ceva mai mic și începe de la 20.800 de euro.

Bineînțeles, Dacia Spring este achiziționată preponderent cu ajutorul programului Rabla. Cu ajutorul unui astfel de tichet primit de la stat, o Dacia Spring Esstential ar trebuie să coste aproximativ 10.000 de euro, în timp ce o echipare Extreme ajunge în jurul sumei de 12.000 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Dacia.ro


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide