Dacia Spring primește în 2023 noua echipare Extreme cu un motor mai puternic

Autor: Marius Vișan 13 ian. 2023 Știri auto

Dacia Spring primește anul acesta noua echipare Extreme și motorul de 65 de CP, scrie Largus.fr.

Presa franceză anunță că, în această primăvară, Dacia înlocuiește echiparea Expression cu o versiune Extreme. Poate cea mai importantă modificare este noul motor de 65 CP, care îi conferă modelului electric un plus de 20 de CP. Pe piața din Franța Dacia Spring este disponibilă de la 20.800 de euro. Se așteaptă ca acesta să fie lansată în luna mai.

După cum a anunțat L’argus în urmă cu câteva luni, Dacia continuă să dezvolte Spring, la mai puțin de doi ani de la aducerea pe piață a mașinii electrice de oraș.

Constructorul român al grupului Renault a înregistrat peste 100.000 de comenzi pentru acest model (dintre care 18.326 de unități în 2022, +61%). La Salonul Auto de la Bruxelles, Spring va primi noi detalii exterioare și un motor mai puternic.

După Duster și Jogger, a venit rândul lui Spring să primească echiparea Extreme

Dar de data aceasta nu este o ediție limitată. Această versiune înlocuiește nivelul de echipare Expression, care a reprezentat peste 80% din comenzile plasate de clienții privați. În viitorul apropiat, acesta va deveni un element permanent al întregii game Dacia.

Spring Extreme poate fi recunoscută după motivele sale decorative inspirate de hărțile topografice. Acestea se găsesc pe uși, praguri și covorașe. Detaliile de culoare maro cu nuanțe de cupru caracterizează această versiune. Aceste accente de culoare pot fi văzute pe oglinzile retrovizoare, barele de acoperiș, roți, logo-ul hayonului, panourile ușilor, gurile de aerisire și rama ecranului central. Nuanța specială se regăsește și pe cusăturile scaunelor, care sunt decorate cu emblema mărcii în partea din față. Culoarea de caroserie se numește Slate Blue.

Disponibil pentru comenzi pe piața din Franța începând cu 17 ianuarie 2023

Configurația Extreme beneficiază de un motor mai puternic decât singura unitate de 45 CP oferită până în prezent. Noul motor dezvoltă 65 CP și este însoțit de o cutie de viteze specială. Cum mașina cântărește doar aproximativ o tonă, acest lucru îi permite lui Spring să fie mai vioi, cu un impact foarte mic asupra autonomiei, Dacia declarând 220 km în ciclul mixt WLTP, față de 230 km cu motorul de 45 CP.

Dacia Spring Extreme Electric 65 va putea fi comandat pe piața din Franța începând cu 17 ianuarie 2023, la un preț de 22.300 de euro, cu 200 de euro mai mult decât Spring Expression Electric 45 pe care îl înlocuiește. Modelul este așteptat să ajungă în dealeri în luna mai.

Deocamdată, în România, Dacia Spring se poate comanda doar în versiunea Expression. Aceasta are un preț de la 22.100 de EURO.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Largus.fr


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide