Cât costă noul Hyundai i20 în România. Mai bun decât Dacia Logan?

Autor: Ionuț Vîlciu 14 mai 2024 Știri auto

Hyundai i20 este unul dintre cele mai populare modele de clasă mică de pe piața românească, fiind un concurent pentru Renault Clio, Volkswagen Polo sau Dacia Logan sau Sandero.

Hyundai i20 poate reprezenta o variantă foarte bună pentru șoferii ce caută o mașină nouă, grație comportamentului rutier sigur, listei de dotări destul de ofertantă, dar și prețurilor competitive. În plus, mașina a primit și un facelift, actualizare care aduce un design reîmprospătat și sisteme de siguranță suplimentare.

Printre noile tehnologii de care Hyundai i20 dispune se numără: instrumentarul LCD standard de 4,2 inch, prizele USB-C și actualizările Over-the-Air. În plus, modelul păstrează de la varianta anterioara: instrumentarul opțional de 10,25 inch, ecranul tactil de 10,25 inch, funcțiile Apple CarPlay si Android Auto, sistemul de încărcare wireless, dar si versiunea actuala Bluelink.

Cel mai ieftin Hyundai i20 pornește de la 15.000 de euro în România

În standard, Hyundai i20 primește sisteme de asistență precum: asistența la coliziune frontală (FCA) cu detectare pietoni și bicicliști sau asistență la menținerea benzii de rulare (LFA). Opțional, mașina poate fi echipată cu sisteme de siguranță precum Rear Cross Collision Alert (RCCA), monitorizare a unghiului mort sau pilot automat inteligent.

Pe piața din țara noastră, cel mai ieftin Hyundai i20 are un preț de 15.173 de euro. În echiparea de bază Comfort, subcompacta producătorului coreean folosește un motor de 1,2 litri, natural aspirat, care produce 84 CP și 118 Nm cuplu motor maxim. Propulsorul este conectat la o transmisie manuală cu 5 trepte, iar Hyundai declară un consum mediu de 5,2 litri/100 km.

Există o a doua motorizare disponibilă pe i20, anume cea de 1,0 litri mild-hybrid, care produce 100 CP și 172 Nm. Cea mai ieftină versiune echipată cu această motorizare costă 18.695 de euro, fiind versiunea cu transmisie manuală în 6 trepte. Opțional, clienții pot alege transmisia automată cu 7 trepte și dublu ambreiaj, caz în care prețul ajunge la 20.028 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Hyundai


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide