Hyundai a dezvăluit noul i20. Gama ”i” reprezintă o poveste de succes pentru Hyundai în Europa

Autor: Marius Vișan 10 mai 2023 Știri auto

Hyundai a dezvăluit noul i20. Acesta se remarcă prin designul reîmprospătat si elegant. În plus, tehnologiile pentru siguranța si funcțiile avansate pentru conectivitate oferă un pachet cuprinzător în segmentul din care face parte.

Aspectul elegant cu elemente sportive este subliniat de designul actualizat al grilei frontale, al barei de protecție față / spate, dar și al jantelor din aliaj (16 si 17 inchi).

Datorită plafonului coborât și a ampatamentului lung, noul model păstrează alura sportivă a versiunii anterioare. Aceste caracteristici contribuie la îmbunătățirea aerodinamicii, a manevrabilității și a eficienței. Semnătura luminoasă subliniază aspectul împrospătat, evidențiat de lămpile spate cu LED-uri în forma literei „Z”.

Noul i20 oferă un interior spațios, precum si un portbagaj de 352 de litri/ 1.165 de litri cu scaunele din spate rabatate.

Clienții pot alege intre opt culori de caroserie pentru noul Hyundai i20

Dintre acestea trei sunt nou introduse: Lucid Lime Metallic, Lumen Grey Pearl si Meta Blue Pearl – alături de plafonul negru în două tonuri, disponibil opțional. La interior, noul pachet „Lucid Lime” se remarcă prin accentele de culoare verde prezente pentru diverse elemente din habitaclu, subliniind sportivitatea modelului.

Intră în GALERIE FOTO

Printre noile tehnologii de care dispune i20 se numără: instrumentarul LCD standard de 4,2 inchi, prizele USB de tip C, sistemul eCall bazat pe rețeaua 4G și actualizările Over-the-Air (OTA) pentru hărți. În plus, modelul păstrează de la varianta anterioara: instrumentarul opțional de 10,25 inchi, ecranul tactil de 10,25 inchi, funcțiile Apple CarPlay si Android Auto, sistemul de încărcare wireless, dar si versiunea actuala Bluelink.

În echiparea standard se remarcă sistemele de siguranța Hyundai Smart Sense, precum: asistența la coliziune frontală (FCA) cu detectare pietoni și bicicliști; asistență la menținerea benzii de rulare (LFA).

Hyundai i20 dispune, de asemenea, de sisteme de siguranță opționale precum: avertizare pentru evitarea unei coliziuni la deplasarea în marșarier (RCCA); monitorizare a unghiului mort (BCA); pilot automat inteligent sincronizat cu sistemul de navigație (NSCC).

Clienții se pot bucura de o nouă tehnologie pentru iluminarea ambientală. Cu ajutorul ei pasagerii pot ajusta culorile în funcție de preferințe. i20 este disponibil acum cu un sistem audio BOSE.

Sistemul mild hybrid de 48 V poate fi cuplat cu propulsorul de 1,0 litri T-GDi

Motorul este disponibil în două variante de putere: cu 100 CP sau 120 CP. În ceea ce privește transmisia, sistemul de 48 V poate fi asociat unei cutii de viteze cu dublu ambreiaj și șapte trepte de viteza (7 DCT) sau unei cutii de viteze manuală inteligentă, cu șase trepte (iMT). iMT decuplează motorul de la transmisie după ce conducătorul auto eliberează pedala de accelerație si permite autovehiculului sa ruleze liber, pentru eficienta consumului de combustibil.

Demararea producției noului i20 este programata pentru cel de-al treilea trimestru al anului 2023, la fabrica Hyundai de la Izmit, Turcia.

Gama „i” reprezinta o poveste de succes pentru Hyundai în Europa, i10, i20 si i30 fiind unele dintre cele mai populare modele ale marcii.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide