Cât costă pe Alibaba.com modelul Dacia Spring vândut ca Dongfeng EX1

Autor: Cristian Gubandru 16 mai 2022 Știri auto

Dongfeng EX1, model electric fabricat de Motor Dongfeng în China, care este de fapt o Dacia Spring, este la vânzare pe platforma Alibaba.com.

Anunțul pentru această Dacia Spring pentru piață din China a fost postat de Hunan Fuda Machinery Co., Ltd, un dealer auto specializat în toate tipurile de vânzări și servicii, unul dintre cei mai mari distribuitori și exportatori de automobile din provincia Hunan, China.

Cât costă pe Alibaba.com Dacia Spring pentru piața chineză

Dealerul auto chinez vinde modelul Dongfeng EX1 cu 12.000 de dolari. Însă, prețul scade în funcție de numărul de mașini cumpărate. Dacă cineva comandă 10 unități, prețul scade la 11.000 de dolari. Pentru 20 de mașini comandate, prețul scade la 9.800 de dolari, iar pentru 30 de unități la 9.500 de dolari.

Prețul este de două ori mai mare în Europa. În luna mai, o Dacia Spring costă în România 20.900 euro cu TVA în echiparea Comfort Plus, fiind mai scumpă decât în alte țări europene. Cel mai mic preț este în Franța, de 19.290 euro euro cu TVA pentru echiparea Confort.

Perioada de așteptare pentru cei care comandă acest model este cuprinsă între opt și zece luni. Garanția oferită este de 3 ani sau 100.000 km pentru vehicul. Pentru baterie garanția este de 8 ani sau 120.000 km.

Deocamdată în România există o singură variantă de echipare, Comfort Plus. Ulterior, va debuta pe piața din țara noastră o a doua versiune, denumită Comfort. Această va fi mai accesibilă, dar și mai slab echipată. Încă nu se știe cu exactitate când va fi lansată pe piață.

Dacia Spring dispune de același motor electric de 33 KW (45 CP), cuplat cu o baterie de 26,8 KWh. Dacia electrică poate fi alimentată atât la o priză casnică de 220V cât și la un Wall Box sau, opțional, la o bornă DC.

Modelul are o autonomie de 230 km conform ciclului WLTP și de 305 km conform ciclului WLTP City (care cuprinde doar partea urbană a ciclului omologat).

Dacia Spring beneficiază de echipamente de siguranță precum limitator de viteză, ABS, ESP, repartitor electronic al forței de frânare, 6 airbag-uri, apel de urgență (buton SOS), aprindere automată a farurilor și frânare automată de urgență.

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO


Sursa: Alibaba.com

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide