Cât costă școala de șoferi în 2022 în funcție de tipul cutiei de viteze (manuală sau automată)

Autor: Ionuț Vîlciu 18 nov. 2022 Știri auto

Obținerea permisului de conducere poate fi o treaptă importantă. Indiferent dacă obții permisul la 18 ani sau mai târziu, școala pe care o urmezi joacă un rol important. Vom vedea care sunt prețurile pentru un curs de școlarizare în vederea obținerii categoriei B de permis.

Cererea pentru școlile de șoferi rămâne mare. În definitiv, nevoia de mobilitate este mai mare ca niciodată, iar lumea are nevoie de mijloace pentru a se deplasa.

După cum bine știm, fiecare dintre noi trebuie să urmeze cursurile unei școli de șoferi autorizate pentru a obține dreptul de a conduce un autovehicul. Bineînțeles, ca orice serviciu, școlarizarea trebuie plătită.

2022: Cât costă să faci școala de șoferi în funcție de tipul cutiei de viteze?

Ne vom uita mai întâi la tarifele a trei școli de șoferi pentru a vedea care sunt prețurile de anul acesta. Prima dintre ele este școala de șoferi VYO. Taxa lor de școlarizare este de 2200 de lei, pentru cutia manuală, iar pentru cea automată este de 2700 de lei.

Apoi avem școala de șoferi TEO, unde prețurile încep de la 2400 de lei pentru școlarizare pe o mașină cu o cutie manuală. Dacă optați pentru o mașină cu cutie automată, atunci prețul va urca la suma de 2700 de lei.

A treia școală căreia i-am verificat prețurile este Drive Safe. Pentru școlarizarea pe cutie manuală, prețurile încep de 1990 de lei. Dacă alegeți să urmați cursurile pe o mașină pe o cutie automată, atunci veți scoate din buzunar 2550 de lei.

Pentru permis auto categoria B: 30 de ore de pregătire practică, 24 de ore pregătire teoretică

Toate cele trei școli despre care am vorbit oferă în pachetul lor 30 de ore de pregătire practică, timp în care veți avea orele de condus și 24 de ore de pregătire teoretică.

Fiecare dintre aceste școli are pachete speciale, dar noi ne-am axat pe ceea ce ar trebui să vină ca standard pentru toți cursanții. De asemenea, când vine vorba de alegerea cutiei de viteze, alegerea vă aparține. Trebuie doar să rețineți că, în cazul în care ați luat examenul pe o mașină cu transmisie automată, nu veți putea conduce una manuală. Pentru a dobândi acest drept, va trebuie să urmezi un curs de conducere pentru mașinile cu transmisie automată. Acesta are o durată de minimum 6 ore. Apoi, dacă treci cu brio de proba practică, vei fi autorizat pentru a conduce o mașină echipată cu transmisie manuală.

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide