Școala de șoferi fără instructori auto – cum preia controlul tehnologia GM

Autor: Cristian Gubandru 18 apr. 2022 Știri auto

General Motors (GM) patentează o mașină special concepută pentru șoferii începători, care nu are nevoie de un instructor auto. Instructorul de conducere autonomă de la GM va face treptat disponibile funcții pe măsură ce noii șoferi devin mai buni la volan.

Într-o înregistrare recentă a brevetelor și mărcilor comerciale din Statele Unite, GM a prezentat un proiect pentru un sistem de vehicul autonom conceput să măsoare și să formeze noii șoferi.

Tehnologia de conducere autonomă va fi folosită pentru a testa noii șoferi și a-i instrui pe măsură ce aceștia învață elementele de bază ale conducerii pe drumurile publice.

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Această utilizare unică a tehnologiei de conducere autonomă pentru a instrui șoferii mai degrabă decât a-i înlocui este o nouă abordare a utilizării acestei noi tehnologii interesante.

Vehiculele autonome au captat o mare parte a industriei auto. Organizațiile lucrează pentru a construi în mod continuu vehicule mai inteligente, care necesită mai puțină intervenție a șoferului.

GM definește un vehicul autonom ca fiind o mașină sau un camion care este capabil să detecteze mediul și să meargă cu foarte puțină intervenție a șoferului.

Deși utilizarea pe scară largă a diferitelor tipuri de senzori a produs vehicule mai inteligente, GM chiar admite în depunerea brevetului că pot exista momente în care un om ar putea fi nevoit să preia controlul și să conducă fără asistență autonomă.

GM semnalează momentele în care un om poate dori să conducă pentru satisfacție personală, împreună cu cazurile în care vehiculul autonom se află într-un mediu în care nu poate merge singur.

Cum va folosi GM tehnologia la școlile de șoferi

Pentru a pregăti oamenii pentru un viitor în care vor trebui să lucreze împreună cu vehiculele lor autonome, a luat naștere noul instructor de șoferi de la GM.

GM spune că printre beneficii sunt mai puțini instructori și costuri mai mici de predare. Succesul elevilor va fi măsurat de diferiții senzori utilizați de vehiculul autonom pentru a conduce, astfel încât toate contribuțiile cursanților vor fi măsurate cu precizie. Pe baza datelor înregistrate, mașina poate oferi feedback în timp real, deoarece informează șoferii începători să folosească în mod corespunzător comenzi precum pedala de frână, direcția, volanul și accelerația.

Vehiculul autonom va face treptat disponibile funcțiile mașinii pe măsură ce șoferul devine mai bun la volan. Acest lucru este mult diferit de vehiculele actuale ale școlilor de șoferi, care oferă noilor cursanți control deplin asupra mașinii sau camionului pe care se pregătesc.

Vehiculele noi precum Bolt EUV și Silverado EV vor fi printre aceste modele GM pentru training.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide