Cât costă SUV-ul Dacia Duster în versiunea de motorizare 1.0 ECO-G pe GPL

Autor: Mihai Morcovescu 18 iul. 2022 Știri auto

Dacia Duster facelift a fost lansat în urmă cu un an, iar în prezent este disponibil și într-o versiune echipată cu o motorizare pe GPL. Aceasta este denumită Duster ECO-G 100 și constă într-o unitate de 100 CP, care oferă costuri cu 30% mai mici comparativ cu versiunea pe benzină TCe 150.

Noul Dacia Duster este disponibil în România cu o gamă alcătuită din trei motorizări. Este vorba de clasicul diesel 1.5 dCi de 115 CP, unitatea pe benzină 1.3 TCe de 150 CP și propulsorul 1.0 ECO-G cu alimentare mixtă benzină-GPL, care livrează 100 CP și 170 Nm.

Cât costă Dacia Duster ECO-G 100?

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Versiunea Dacia Duster ECO-G 100 este asociată unei transmisii manuale cu 6 trepte. Modelul este prevăzut cu un rezervor de benzină de 50 de litri și cu unul de GPL de 40 de litri. Acesta din urmă este amplasat în locul roții de rezervă. Împreună, cele două rezervoare oferă o autonomie care poate depăși 1.000 de kilometri.

Noul Duster ECO-G 100 în nivelul de echipare de top Journey+ are în acest moment un preț de pornire de 19.300 de euro. Oferta este valabilă prin programul Up&Go, care presupune o echipare completă a mașinii și un termen de livrare redus.

Dar, dacă este achiziționat prin programele Rabla și Dacia Avantaj, prețul lui Duster pe GPL va scădea până la 15.600 de euro. Clienții care optează pentru achiziționarea mașinii prin Dacia Finance vor plăti o rată lunară de 599 de lei (nu include CASCO).

Mașina vine echipată, între altele, cu aer condiționat cu reglare manuală, volan îmbrăcat în piele și geamuri electrice față/spate. De asemenea, șoferul va avea la dispoziție asistență la parcarea cu spatele.

Duster ECO-G 100 este disponibil și în alte două niveluri de echipare: Expression și Journey. Prima pornește de la 17.050 de euro, iar cea de-a doua costă de la 18.950 de euro.

Ce avantaje prezintă motorizarea pe GPL?

Sistemul de alimentare al mașinilor cu GPL a apărut din rațiuni economice. Gazul petrolier lichefiat este mai ieftin decât benzina sau motorina. Și în momentul de față reprezintă o alegere bună dacă ne gândim la nivelul record la care au ajuns prețurile la pompă.

GPL-ul este obținut prin presurizarea butanului și a propanului în vederea formării unui lichid cu volum mai redus. Nu conține benzen sau plumb ceea ce înseamnă că nu este toxic, este incolor și inodor.

Rezervorul de GPL este amplasat în locul roții de rezervă. Asta înseamnă că volumul portbagajului nu este afectat. Datorită stării de agregare lichidă, GPL-ul este un combustibil sigur și nu necesită rezervor de înaltă presiune (între 5 și 30 de bari).

Utilizarea acestui tip de combustibil asigură o autonomie sporită datorită celor două rezervoare independente cu benzină și GPL. De asemenea, reduce costurile de întreținere ale automobilului tău cu până la 30% comparativ cu Duster TCe 150.

Sursa: Dacia

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Dacia


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide