Cât costă Tesla Model Y prin Programul Rabla Plus? Statul îți dă bani să-ți iei mașină electrică

Autor: Elena Luchian 25 aug. 2021 Știri auto

Cel mai așteptat model de la Tesla, Model Y, a sosit în România. Cât primești de la stat ca să-ți cumperi SUV-ul electric și care este prețul final prin Programul Rabla Plus?

GALERIE FOTO

Începând de anul trecut, mașinile Tesla sunt eligibile pentru Programul Rabla Plus. Tesla a deschis și un showroom la București. Astfel, clienților români le va fi mai simplu să achiziționeze acum mașini electrice produse de americani. Nu vor mai fi nevoiți să le comande, de exemplu, în Ungaria.

În România, Model Y a ajuns cu un preț de pornire de 62.990 de euro. Este suma trecută în dreptul versiunii Long Range. Aceasta are două motoare electrice, câte unul pe fiecare punte, și accelerează de la 0 la 100 km/h în 5 secunde. Viteza sa maximă este de 217 km/h. Mașina poate parcurge aproximativ 500 de kilometri între două încărcări.

Cei care sunt interesați de versiunea Performance trebuie să achite 66.990 de euro. Tesla Model Y Performance își trece în cont cifre de supercar. Mașina accelerează de la 0 la 100 km/h în doar 3,7 secunde. Modelul poate parcurge până la 480 de kilometri cu bateria plină.

În prezent, Model Y se produce în China. Tesla construiește un centru de producție Gigafactory în Germania, lângă Berlin. Acolo intenționează să producă Model Y și Model 3 pentru clienții europeni. Sunt șanse ca atunci prețul celor două modele construite în Europa să scadă semnificativ.

Tesla Model Y poate fi achiziționată prin Programul Rabla Plus

Prețul deloc mic cu care Model Y sosește în România i-ar putea descuraja pe mulți dintre cei interesați să-l achiziționeze. O veste bună pentru ei este faptul că SUV-ul electric poate fi achiziționat prin Programul Rabla Plus.

Valoarea subvenției acordate de stat este de 45.000 de lei, echivalentul a aproximativ 9.130 de euro. Această sumă se scade din prețul de listă al modelului produs de compania lui Elon Musk. Astfel, versiunea entry-level va ajunge la 53.860 de euro. Cea de top, Performance, va putea fi luată acasă pentru suma de 57.860 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide