Cât costă Tesla Model Y în România și când încep livrările

Autor: Cristian Agatie 20 aug. 2021 Știri auto

Tesla Model Y ajunge în Europa, iar producătorul american a actualizat deja configuratorul pentru România. Iată cât costă Tesla Model Y în România și când încep livrările la clienți.

Intră în Galeria FOTO

În luna mai, Tesla inaugura configuratorul pentru România și site-ul în limba română. La vremea respectivă, numai trei modele puteau fi comandate – Model 3, Model S și Model X. Cel mai așteptat model era însă crossover-ul Model Y, dar acesta era disponibil exclusiv pe piața americană.

Recent, însă, Tesla adat startul comenzilor lui Model Y și în Europa, iar configuratorul din România al mărcii americane a fost actualizat corespunzător. Clienții români au putut afla, astfel, cât îi costă să comande Model Y (cam mult) și cât au de așteptat până să-l primească (livrările încep în luna decembrie). Aceasta ar fi vestea bună.

Cât costă Tesla Model Y în România și când încep livrările

Vestea mai puțin bună este că noul model are un preț destul de prohibitiv pentru clienții din România. Mai exact, prețurile pornesc de la 62.990 de euro pentru versiunea Long Range, în timp ce versiunea Performance este cu 7.000 de euro mai scumpă. În Germania, Model Y are prețuri cu exact 6.000 de euro mai mici decât în România. Punem această diferență pe taxele de import diferite, având în vedere că Model Y se aduce, deocamdată, din China.

Prețul lui Model Y este, de asemenea, ridicat în comparație cu cel al modelului înrudit, Model 3. Astfel, în configurația similară Long Range, cu două motoare, sedanul Tesla costă 51.990 de euro, cu 11.000 de euro mai puțin. Totuși, Model 3 poate fi cumpărat și în configurația Standard Range Plus, cu baterie mai mică și tracțiune spate, de la 42.990 de euro.

Pe viitor, Tesla Model Y pentru piața europeană urmează să fie produs în Germania, în cadrul Gigafactory Berlin. Construcția fabricii este însă în întârziere, iar cele mai optimiste previziuni indică anul 2023 pentru startul producției europene.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide