Cât costă Toyota Yaris, una dintre cele mai ieftine mașini full hibrid din România

Autor: Adrian Somai 16 nov. 2022 Știri auto

Toyota Yaris este cunoscut drept primul model echipat cu sistem de propulsie full hibrid din segmentul B, drept pentru care se dovedește a fi și printre primele opțiuni luate în considerare de șoferii care își doresc o astfel de mașină. Ajuns în prezent la cea de-a patra generație, micuțul Yaris înregistrează în continuare cifre de vânzări foarte bune.

Nici nu este de mirare că Yaris este atât de apreciat pe piața auto, modelul constructorului nipon venind la pachet cu câteva avantaje importante, începând de la dimensiunile exterioare destul de reduse și până la habitaclul mai mult decât generos. Este considerată de mulți mașina perfectă pentru oraș, creată parcă pentru viața urbană. În plus, mașina este destul de accesibilă și din punct de vedere financiar, un mare plus în condițiile actuale.

Yaris s-a dovedit a fi și o mașină foarte sigură, obținând un punctaj maxim de cinci stele în cadrul testelor de siguranță organizate de EuroNCAP în 2020. Sistemul Toyota Safety Sense ne propune un pachet întreg de sisteme de asistență, în care este inclus sistemul de frânare autonom în situații de urgență, un tempomat adaptiv care poate recunoaște limitele de viteză de pe semnele de circulație, un sistem cu cameră video pentru monitorizarea stării de alertă a șoferului, sistem de urmărire a benzii de rulare și așa mai departe.

Care este cel mai ieftin Yaris full hibrid

Yaris Eco HYB este cea mai accesibilă versiune full hibrid a hatchback-ului nipon spre care vă puteți îndrepta atenția, prețurile pornind de la 20.180 de euro. Mașina este echipată sub capotă cu un motor termic de trei cilindri și cu o capacitate de 1.5 litri, care împreună cu unitatea electrică dezvoltă o putere de 116 cai și un cuplu maxim de 120 Nm.

Viteza maximă pe care o vei putea prinde la volanul acestui model este de 175 km/h, în timp ce sprintul de la 0 la 100 km/h este posibil de realizat în 9.7 secunde. Consumul mixt în regim WLTP este de doar 3.9 litri pentru parcurgerea unei distanțe de 100 de kilometri.

Lista de dotări standard este mai mult decât ofertantă, producătorul nipon oferind printre altele următoarele: ecran multimedia de 7 inci, sistem multimedia cu două difuzoare, ecran multi-info de 4.2 inci, USB, consolă centrală Piano black, oglinzi laterale încălzite și reglabile electric, faruri halogen cu proiector, senzor de lumină, sistem de aer condiționat cu reglare automată, filtru de polen, EPS, geamuri electrice față, spoiler spate, jante din oțel cu dimensiuni de 15 inci, cruise control adaptiv, sistem apelare urgență eCall, etc.

Care este cea mai scumpă versiune Yaris full hibrid

Șoferii care își doresc ceva mai mult se pot reorienta către versiunea Exclusive GR Sport HYB, care pornește în România de la 27.690 de euro, cu toate taxele incluse. Bineînțeles, această versiune vine la pachet cu o serie întreagă de echipamente suplimentare, printre care se regăsesc un ecran multimedia cu dimensiuni de 9 inci, Head-Up Display de 10 inci, un sistem de sunet JBL premium, jante din aliaj cu dimensiuni de 18 inci cu aspect forjat, sistem Toyota Smart Connect, sistem multimedia cu opt difuzoare, sistem Smart Entry&Start, scaune fața sport, scaune încălzite pentru șofer și pasagerul din dreapta, suspensii GR Sport, etc.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide