Toyota Yaris este prima mașină testată de Euro NCAP în 2020, după o pauză fără precedent

Autor: Elena Luchian 17 sept. 2020 Știri auto

Toyota Yaris este prima mașină testată de Euro NCAP în 2020, după o pauză fără precedent luată de autoritatea în domeniul siguranței. Organizația și-a revizuit programul de testare.

GALERIE FOTO

În noul program de testare sunt incluse proceduri noi de verificare a siguranței. Hatchback-ul nipon a fost apreciat pentru protecția oferită ocupanților în cazul impactului lateral. Yaris a obținut punctaj bun și în cadrul testului de evitare a unei coliziuni. Acest lucru se datorează prezenței la bord a celei mai noi generații a pachetului Safety Sense, dezvoltat de companie. Sistemele de asistență sunt capabile să reducă viteza și chiar să oprească mașina pentru a evita o coliziune cu un vehicul care se deplasează din sens opus.

Mai mult, Euro NCAP a decis că dimensiunile și formele rotunjite ale modelului sunt un plus în cazul ciocnirii cu alți participanți la trafic.

Toyota, felicitată de Euro NCAP pentru scorul obținut de Yaris

„Felicitări companiei Toyota pentru punctajul maxim obținut de Yaris. A fost un an greu pentru noi toți și le sunt recunoscător celor care lucrează în laboratoarele Euro NCAP. Au muncit din greu, respectând normele de siguranță. Am fost nevoiți să ne adaptăm rapid noilor metode de lucru și ne oferă satisfacție să vedem că prima mașină testată anul acesta a mers atât de departe în a considera problemele de siguranță drept priorități”, este declarația lui Michiel van Ratingen, secretar general al Euro NCAP.

Yaris a fost supusă testului de impact frontal cu un obstacol deformabil pe 50% din suprafața frontală a mașinii, unui test de impact frontal cu un obstacol rigid pe întreaga suprafață a mașinii, unui test de impact lateral cu un obstacol deformabil, cu un stâlp rigid și unei serii de teste care implică pietoni. Și sistemele active de siguranță cu care este echipată mașina au fost supuse testelor organizației independente.

Micul hatchback nipon a fost notat de Euro NCAP cu 86% pentru protecția pasagerilor adulți și cu 81% pentru protecția copiilor aflați la bord. Participanții vulnerabili la trafic primesc o protecție de 78% în cazul unei coliziuni. Sistemele de asistență au fost notate cu 85%.

Ultima serie de teste avusese loc în decembrie 2019. Volkswagen Golf Mk8, Nissan Juke, dar și mașina construită în România, Ford Puma, și-au adjudecat cinci stele.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide