Aro cu motor Toyota se vinde pe OLX. Un Aro obișnuit, spartan, la un preț destul de mare

Autor: Ionuț Vîlciu 25 dec. 2022 Știri auto

Aro a fost pentru foarte mult timp mașina de teren la care românii aspirau. Acum, nostalgia îi atrage pe oameni, iar SUV-urile românești ajung obiecte de colecție.

Când te gândești la o mașină produsă în România, fie te gândești la Dacia, fie la Aro. Constructorul din Câmpulung Muscel a produs doar mașini de teren, utilitare, simple, care să ducă țelul la bun sfârșit. Nu erau mașini luxoase sau performante, dar avea capabilități bune în teren și veneau în diferite versiuni de caroserie. Astfel, ajungeau să fie folosite la diferite munci ca vehicule utilitare.

Exemplarul pe care l-am găsit listat la vânzare pare că este produs destul de târziu. Aspectul exterior trădează acest lucru, dar nu este singurul lucru care sugerează acest lucru.

Aro 244 cu motor de Toyota

Așa este, acest exemplar este unul dintre cele care au primit motor de Toyota. Pe lângă motoarele proprii, au existat modele de Aro care au avut diferite motoare, precum unități de proveniență Peugeot, Andoria sau Toyota, în cazul de față.

Este vorba de motorul Toyota 2L-T, un motor turbodiesel care produce 86 CP și 188 Nm cuplu. Cutia de viteze este una manuală, iar tracțiunea integrală nu lipsește.

Exteriorul mașinii pare revopsit și, per total, mașina arată bine, iar din poze nu se pot zări zone ruginite. Până și piesele suspensiei par noi. Așa cum spuneam, exteriorul este îngrijit, are bare de protecție metalice, inclusiv un bullbar, și un suport pentru roata de rezervă.

Interiorul este refăcut, având scaune și banchetă retapițate în ceea ce pare a fi piele gri. În rest, este un Aro obișnuit, spartan, care nu oferă opțiuni de lux sau dotări extraordinare.

Prețul este unul mare. Proprietarul cere pe acest Aro 244 cu motor Toyota suma de 17.500 de euro. Sunt bani mulți, chiar și pentru o mașină în stare bună. Decizia finală va fi a celui care va cumpăra mașina și dacă el va considera că acest exemplar merită banii.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: OLX


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide