Dacia Jogger Hybrid va fi disponibilă din 2023. Când vor fi livrate primele comenzi?

Autor: Ionuț Vîlciu 19 dec. 2022 Știri auto

Dacia Jogger Hybrid 140 va putea fi comandat începând cu ianuarie 2023. Jogger devine astfel prima mașină cu motor hibrid de la Dacia.

Varianta hibridă a Daciei Jogger va fi disponibil pentru comandă începând cu luna ianuarie a anului 2023. Primele comenzi ar trebui să ajungă la clienți începând cu martie 2023.

Dacia Jogger va primi primul sistem de propulsie hibrid din oferta Dacia. Conform celor de la Dacia, noul motor oferă o reducere a consumului de combustibil cu 40% față de un motor termic echivalent în mediul urban.

Ce specificații are primul model hibrid de la Dacia?

Sistemul hibrid pe care Jogger îl va primi va fi format dintr-un motor pe benzină de 1,6 litri și două motoare electrice. Motorul termic dezvoltă 90 CP, în timp ce motorul electric dezvoltă o putere de 50 CP. Celălalt motor este un demaror/generator de înaltă tensiune. Cutia de viteze este una automată electrificată, cu 4 trepte dedicate motorului termic și alte două, pentru cel electric.

Dacia spune că frânarea regenerativă, capacitatea înaltă de recuperare a energiei a baterie de 1,2 kWh, la care se adaugă eficiența cutiei automate, oferă posibilitatea de a rula în oraș în mod 100% electric până la 80% din timp.

Bateria se încarcă în mers în timpul frânării sau când mașina face frână de motor. Autonomia versiunii Jogger Hybrid 140 este de peste 900 km. Bateria sistemului hibrid dispune de o garanție de 8 ani sau 160.000 km.

Jogger Hybrid are câteva caracteristici interesante

Jogger Hybrid 140 dispune de o cutie de viteze automată cu un „mod B”, care mărește frânarea regenerativă în timp ce crește frânarea motorului. Utilizarea acestui mod permite o recuperare mai mare a energiei. Prin urmare, șoferul poate reduce utilizarea pedalei de frână, făcând uz de frânarea regenerativă.

Jogger Hybrid 140 vine cu un panou de bord digital cu diagonala de 7 inch, care oferă o serie de informații pentru șofer, cum ar fi nivelul de încărcare al bateriei, autonomia rămasă și fluxul de energie. Jogger Hybrid 140 include o frână de parcare electronică în standard, precum și o consolă înaltă cu spații de depozitare și o cotieră.

Dacia nu a oferit deocamdată prețuri pentru Jogger Hybrid, dar acesta ar putea deveni cel mai scump model din gamă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Dacia


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide