Cât costă, de fapt, un Humvee al Armatei Române, ca acelea pe care le vezi zilnic acum în București

Autor: ProMotor 12 apr. 2020 Știri auto

Armata Română a scos vehiculele militare pe străzi odată cu instaurarea stării de urgență. Mai multe vehicule Humvee și URO pot fi văzute zilnic în București. Dar cât costă, de fapt, versiunea militară a Hummer-ului civil?

GALERIE FOTO

„Militari din mai multe structuri ale Forțelor Terestre Române au plecat în misiune. Toate măsurile sunt luate în vederea limitării răspândirii virusului. Împreună suntem mai puternici!” anunța Ministerul Apărării într-o postare pe Facebook în ziua în care vehiculele militare au ieșit pe străzile Capitalei.

Armata Română deține 322 de vehicule High Mobility Multipurpose Vehicle, cunoscute sub numele popular de Humvee. Acestea au fost produse începând cu 1983, în Statele Unite, de către compania AM General.

Cât costă un Humvee ca acelea folosite de Armata Română?

Și șoferii de rând își pot cumpăra un Humvee. Evident, fără echipament militar și comunicație radio. În Statele Unite, astfel de vehicule sunt la scoase la licitație de guvernul american. Cei interesați pot licita de la calculator sau prin intermediul unei aplicații mobile.

La mâna a doua, un model din 1992 cu patru portiere, este listat cu un preț de pornire de 27.000 de dolari sau 24.699 euro. Acest High Mobility Multipurpose Vehicle are motor V8 de 6,2 litri și a parcurs aproape 12.000 de kilometri.

GALERIE FOTO

Pentru cei care pun ochii pe un model mai nou, din 2008, de exemplu, cu motor V8 de 6,5 litri, discuțiile încep de la 130.000 de dolari. Doar 3.770 de kilometri a rulat Humvee-ul scos la vânzare de DuPont Registry cu sediul în Florida.

Cât consumă vehiculele militare scoase de Armata Română pe străzi în perioada de carantină totală?

Clienții nu văd niciodată mașinile înainte de a licita pentru ele, dar aceștia pot cere ajutorul agenților de vânzări sau al celor care se ocupă de relațiile cu clienții pentru a afla mai multe. Câștigătorul are 8 zile lucrătoare la dispoziție pentru a-și revendica mașina fără să plătească taxe suplimentare. După cele 8 zile, acesta va fi taxat pentru depozitare. Termenul limită este de 60 de zile. După această perioadă, vehiculul este considerat abandonat.

Ce poate să facă un Humvee?

Conceput pentru a rula pe suprafețe pe care alte tipuri de vehicule nu îndrăzneț să pună roțile, Humvee-urile nu se fac de râs nici pe asfalt. Cu motor diesel V8 de 6,5 litri, care dezvoltă 190 de cai putere, vehiculele militare ating o viteză maximă de peste 100 km/h, cifre trecute în contul celei mai noi versiuni, M1151. Propulsorul este cuplat la o transmisie automată cu trei sau patru trepe și la un sistem de tracțiune integrală. Versiunile mai vechi sunt echipate cu motor V8 diesel de 6,2 litri.

Humvee-urile sunt echipate și cu diferențial Torsen pe fiecare punte, plus un diferențial blocabil central.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mihai Pop



Comentarii
Inchide