Cât costă un spray WD-40 la Dedeman. Produsul are foarte multe întrebuințări pentru mașină

Autor: Ionuț Vîlciu 29 iun. 2023 Știri auto

WD-40 este un produs foarte popular, având foarte multe întrebuințări, mai ales în lumea mecanicii. Cât costă un flacon și la ce îl putem folosi?

WD-40 este un produs foarte popular și, cel mai probabil, aproape orice șofer l-a folosit măcar o dată în viața lui. Poate l-a folosit pentru a gresa niște șuruburi, pentru a gresa balamale sau pentru a îndepărta rugina de pe anumite componente metalice. Această soluție multifuncțională își trage numele de la „Water Displacement”, astfel că este un produs hidrofob.

WD-40 are o gamă largă de utilizări, incluzând lubrifierea suprafețelor. WD-40 poate fi utilizat pentru a lubrifia și pentru a reduce frecarea între piese și mecanisme. Poate fi aplicat pe balamale, încuietori, șuruburi, șine de glisare, role și alte componente similare.

Cât costă un flacon de WD-40 și la cel îl putem folosi?

Soluția ajută și la îndepărtarea coroziunii și a ruginei de pe suprafețe metalice. Poate fi aplicat pe șuruburi, piulițe, șine de ferestre, biciclete și alte obiecte metalice pentru a preveni coroziunea și a facilita demontarea. WD-40 poate dizolva reziduurile adezive, cum ar fi etichetele lipite sau resturile de bandă adezivă. De asemenea, oferă protecție împotriva umezelii. Datorită proprietăților sale de degajare a apei, WD-40 poate fi utilizat pentru a proteja obiectele metalice împotriva umezelii și a coroziunii.

Un flacon de spray WD-40 poate varia în preț în funcție de cantitate, dar și de magazinul de la care procurăm produsul. Spre exemplu, am găsit câteva oferte la Dedeman, iar prețurile încep de la 14,40 de lei pentru un flacon mic de 100 ml. Un recipient de 200 ml costă 18,30 de lei, iar cel mai mare spray, cel de 450 ml, costă 35,74 de lei per bucată.

Este un produs care n-ar trebui să lipsească niciunui șofer, fiind foarte util în multe situații. Chiar și așa, este important de menționat că, în timp ce WD-40 este un produs versatil, nu este potrivit pentru toate situațiile. În cazul unor probleme specifice sau pentru lubrifierea anumitor mecanisme, va fi necesar să apelăm la niște lubrifianți profesionali.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Profimedia, Dedeman


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide