Laserul este cea mai nouă metodă prin care poți înlătura rugina de pe mașină – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 23 ian. 2023 Știri auto

Rugina poate apărea la aproape orice mașină. Există diverse tratamente și metode care îndepărtează oxidarea, dar eliminarea cu ajutorul unui laser este una dintre cele mai interesante.

Oxidarea metalelor este un proces cât se poate de natural, dar nu este de dorit în cazul mașinilor pe care le conducem. Rugina, pe lângă impactul vizual, poate afecta componente importante ale mașinii. Vorbim aici de structura de rezistență sau sistemul de frânare, elemente vitale pentru siguranța pasagerilor.

Bineînțeles, aceasta poate fi îndepărtată prin diferite metode, precum sablarea cu bile din sticlă, cu nisip sau alte materiale abrazive. Aceste metode creează ceva mizerie, dar pare că există una mult mai rapidă și eficientă.

Cum elimini rugina cu ajutorul laserului

Vorbim aici despre îndepărtarea ruginii cu ajutorul laserului. Videoclipul postat pe YouTube de Insider Cars ne arată cum se desfășoară procesul de eliminare al oxidării.

Mașina folosită în această demonstrație este un Renault 5 destul de ruginit, fabricat în anul 1979. Cu ajutorul dispozitivului, mașina este curățată de rugina acumulată în peste 40 de ani.

Odată ce și-a pus echipamentul corespunzător, protagonistul clipului a început să îndepărteze rugina. A început cu una dintre roți, care avea destul de multă rugină. Pe măsură ce face treceri cu capătul dispozitivului, raza laser îndepărtează oxidul, descoperind metalul curat de dedesubt. La fel se întâmplă și pe aripile mașini, componente care au fost atacate destul de tare de rugină.

Acest diapozitiv reușește îndepărteze rugina cu ajutorul laserului, bineînțeles. Acesta folosește o anumită frecvență. Odată ce această frecvență este stabilită, aceasta va fi transmisă prin intermediul capătului mobil. Când dispozitivul este îndreptat către oxid, laserul îndepărtează oxidul de pe metal, iar suprafața de dedesubt nu este afectată. Se recomandă ca dispozitivul să fie ținut mereu în mișcare pentru a nu afecta metalul bun de dedesubt.

Un astfel de dispozitiv profesional poate ajunge să coste peste 10.000 de euro.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Insider Cars YouTube


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide