Cât de repede pornește un motor de Dacia Sandero 0.9 TCe la -20 de grade Celsius – VIDEO

Autor: ProMotor 14 ian. 2021 Știri auto

Diminețile de iarnă cu minus 20 de grade Celsius în termometre sunt grele pentru orice mașină, fie ea diesel sau pe benzină. Însă, pentru micul motor 0.9 TCe de pe Dacia Sandero temperatura scăzută nu pare să fie mare problemă.

Proprietarul unui astfel de exemplar a făcut un test pe mașina personală: pornire la rece la -20 de grade. De doar două secunde a avut nevoie pentru a porni mica unitate pe benzină în trei cilindri.

VIDEO

Motorizarea pe benzină TCe 90 a apărut pe Dacia Sandero în anul 2013

La momentul lansării, în anul 2013, unitatea pe benzină TCe 90, era oferită pe modelele Logan și Sandero. Motorul reprezenta un simbol al excelenței grupului propulsor al grupului Renault. Acest motor excepțional combină plăcerea de a conduce, consumul redus de combustibil, emisiile reduse de CO2 cu costuri de funcționare minime.

TCe 90 este un motor pe benzină turbo cu trei cilindri, cu o capacitate cilndrică de 898 cm3 care eliberează o putere de 66 kW (90 CP) la 5.250 rpm și generează un cuplu de 135 Nm de la turații reduse (90% de la 1.650 rpm), făcându-l plin de viață și receptiv, cu o accelerație lină. Acesta oferea șoferilor un echilibru optim între performanța la volan și consumul de combustibil. Consumul mediu este de aproximativ 4,5 litri/100 km. Nivelul emisiilor de CO2 este cuprins între 112 şi 115 g/km, în funcţie de modelul vehiculului.

TCe 90 este „Made in Romania”

Producţia acestui motor a demarat în a doua parte a anului 2012. În anul 2017, uzina Dacia de la Mioveni sărbătorea producția motorului turbo 0.9 TCe 90 cu numărul 1.000.000. Fabrica românească a fost prima în care a început producția acestui motor. Datorită configurației cu turbo și trei cilindri propulsorul TCe 90 cântărește cu 15 kg mai puțin decât un motor de putere echivalentă. O parte din piesele care îl compun (carterul de distribuţie, semela, capacul chiulasă, carterul cilindri, capacul palier, volanta şi arborele cotit) sunt fabricate în uzina Dacia. Unitatea se mai fabrică și la uzina Renault din Valladolid, Spania.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: YouTube / ISA, Dacia



Comentarii
Inchide