Cât plătesc nemții pentru noua Dacia Duster? Este cel mai mic preț din Europa!

Autor: Cristian Agatie 05 iul. 2021 Știri auto

Clienții din România încă așteaptă prețurile de comercializare ale lui Duster cu facelift. Cei din Franța și Germania le-au aflat deja, iar surprizele nu lipsesc. Dacă te întrebi cât plătesc nemții pentru noua Dacia Duster, e suficient să-ți spunem că este cel mai mic preț din Europa.

Intră în Galeria FOTO

După ce am aflat, în urmă cu două săptămâni, prețurile de comercializare ale noului Duster pe piața din Franța, acum Dacia a publicat și prețurile din Germania. SUV-ul produs la Mioveni îi va bulversa cu siguranță pe nemți, dacă nu prin schimbările aduse, cel puțin prin prețul său

Putem spune că politica de vânzări extrem de agresivă pe piața germană va lăsa puține speranțe concurenței. Dacia Duster va putea fi configurată de nemți la prețuri care pornesc de la 11.990 de euro, acesta fiind cel mai mic la care poate fi cumpărat Duster în Europa. Știm, nemții sunt oameni săraci și chibzuiți, nu își permit mașini scumpe, spre deosebire de români, care visează doar vârfuri de gamă.

Există și o explicație pentru acest preț atât de mic: clienții germani pot configura Duster în echiparea spartană Access, care nu se mai comercializează în România și nici în Franța. Dincolo de acest detaliu, Duster rămâne în continuare la fel de ieftin în Germania. În echiparea Essential, care este cea de bază în Franța, germanii scot din conturi 13.190 de euro. Prin comparație, bogătașii francezi își permit un Duster mult mai scump, de la 14.990 de euro (+1.800 de euro). Ca să fie și mai categorici, germanii pot comanda aerul condiționat manual pentru 800 de euro, față de 900 de euro, cât costă în Franța.

Cât plătesc nemții pentru noua Dacia Duster: Cei mai bogați europeni iau cel mai ieftin Duster

Practic, nemții vor cumpăra la aceeași bani o echipare superioară (echiparea Comfort costă în Germania de la 14.990 de euro, la fel ca echiparea Essential în Franța). La vârful gamei, echiparea Prestige costă 15.990 de euro în Germania, față de 18.100 de euro în Franța. Cele mai scumpe modele din configurator sunt Duster Prestige TCe 150 4WD, care costă 21.090 de euro în Germania. Francezii nu pot cumpăra această combinație, putând în schimb opta pentru versiunea cu tracțiune față și cutie EDC, care costă 22.400 de euro. În Germania, aceeași combinație este cu peste 2.200 de euro mai ieftină.

În România, Dacia Duster face-lift va fi disponibil pentru comenzi abia în luna septembrie, când vor începe livrările pe toate piețele din Europa. Deocamdată, compania nu a anunțat prețurile pentru piața locală. Prețurile modelului actual, care pornesc de la 14.050 pentru echiparea Essential, sunt totuși cu 860 de euro mai mari decât ale modelului cu facelift din Germania. Să nu uităm, însă, că echiparea Essential a modelului pre-facelift include în standard sistemul de aer condiționat, ceea ce ar explica diferența.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide