Cât poți merge cu mașina după ce se aprinde martorul de combustibil? Test cu un Audi RS7

Autor: ProMotor 10 iun. 2020 Știri auto

Cât mai poți merge cu mașina după ce se aprinde martorul de combustibil în bord? Un jurnalist la volanul unui Audi RS7 Sportback a aflat adevărul.

GALERIE FOTO

Jurnalistul Rory Reid, care face parte din echipa TopGear, a luat la test un Audi RS7 Sportback. După multe ore de distracție cu super sedanul german pe drumurile virajate din munți, i s-a aprins în bord martorul de combustibil. Instrumentarul digital cu grafică spectaculoasă afișa și mesajul “Alimentați de urgență”.

Acesta este momentul în care cei mai mulți dintre noi intră în panică, pentru că nu știm cât mai putem merge cu mașina după aprinderea acelui martor. Rory i-a contactat pe cei de la Audi pentru a le cere ajutorul. Dar răspunsul lor nu l-a ajutat prea mult. Aceștia l-au direcționat către cea mai apropiată benzinărie, care se afla la aproximativ 80 de kilometri distanță.

Poți să mergi 80 de kilometri după ce ți se aprinde în bord martorul de combustibil?

Să ținem cont că este vorba despre o mașină cu motor V8 de 4.0 litri pe benzină cu două turbocompresoare. Propulsorul dezvoltă 600 de cai putere și 800 Nm și este cuplat la o transmisie automată cu opt rapoarte și la un sistem de tracțiune integrală quattro. Sunt detalii care fac mașina sport să accelereze de la 0 la 100 km/h în doar 3,6 secunde și să atingă o viteză maximă de 305 km/h, atunci când este echipată cu pachetul Dynamic Plus.

Audi RS7 Sportback are și sistem micro hibrid, și funcție de dezactivare a cilindrilor în sarcină parțială, care ar ajuta economia de combustibil. Dar să fie suficiente acestea pentru a ajunge la benzinăria aflată la distanță de 80 de kilometri?

Schimbările de altitudine și traficul, în mod special un convoi de mașini clasice, i-au sporit anxietatea lui Rory și i-au redus șansele de a ajunge la benzinărie cu mașina cu rezervor de 75 de litri aproape gol.

Când a văzut stația de alimentare, nu i-a venit să creadă. A reușit! Este o demonstrație că o mașină sport poate fi extrem de economică în ceea ce privește consumul. 87 de kilometri au parcurs din momentul în care s-a aprins martorul de combustibil.

Rory nu a calculat consumul din momentul în care a fost avertizat că rezervorul este aproape gol. Dar media zilei era de 25,7 l/100 km.

 

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:



Comentarii
Inchide