Cât consumă o Dacia Logan diesel la o viteză constantă de 190 de km/h – VIDEO

Autor: ProMotor 21 mai 2020 Știri auto

Motorul turbodiesel 1.5 dCi le este bine cunoscut fanilor mărcii Renault, el regăsindu-se în diverse variante de putere pe modelele Clio, Captur, Megane, pe modele precum Nissan Pulsar, Qashqai, dar și pe Dacia Duster și Logan.

Lansată în anul 2001, unitatea turbo diesel de 1,5 litri (1.5 dCi) este cel mai bine vândut motor diesel din istoria Renault. Anual, sunt produse peste 900.000 de unități.

Posesorul unei Dacia Logan MCV cu motor 1.5 dCi cu 90 de CP a vrut să vadă care este consumul instantaneu la o viteză constantă de 190 de km/h. El s-a filmat în timp ce face acest test, și a urcat clipul pe YouTube. După cum vedem, indicatorul arăta un consum de 9,8 – 10,2 litri la suta de km.

Galerie foto

Viteza afișată vs viteza reală

Chiar dacă în imagini vedem că acul atinge 190 de km/h este o performanță neobișnuită pentru un exemplar care nu a fost modificat. Cineva chiar scrie într-un comentariu că probabil mașina se afla în pantă.

Majoritatea vitezometrelor de pe mașini au o eroare tolerată de 10%. Sunt luate în considerare nivelul de uzură al pneurilor, diametrul lor, încărcătura mașinii, viteza vântului și gradul de înclinare al drumului. Probabil că viteza reală pe care o avea acel Logan MCV era de aproximativ 180 de km/h, sau chiar mai puțin de atât.

VIDEO

Despre motorul dCi de 1,5 litri

Motorul dCi de 1,5 litri a apărut pe un Renault prima dată în 2002, mai exact pe Renault Clio 2. Iniţial, puterea oferită a fost de 65 CP, dar, la scurt timp, a fost lansat şi în versiunea cu 80 CP. Începând cu 2003, economica unitate a trecut şi sub capota fraţilor mai mari Renault Megane, Laguna şi Scenic. Pentru berlina de clasă medie şi monovolum puterea a fost urcată la peste 100 CP, făcând astfel faţă unui gabarit mai mare. În recuzita Dacia, acest propulsor a ajuns pe generaţia 2006 a lui Dacia Logan cu doar 70 CP. În schimb, mai potentul propulsor 1.5 dCi de 85 CP a debutat în septembrie 2007.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: YouTube



Comentarii
Inchide