Cât te costă să faci câteva tururi cu mașina personală pe un circuit din România

Autor: Bogdan Bârliga 05 mart. 2023 Știri auto

Pasionații auto interesați de petrecerea unui week-end pe un circuit au de ceva timp și în România posibilitatea de plăti pentru câteva tururi de pistă. Orice șofer își poate folosi mașina personală sau poate alege din ofertele propuse de companiile prezente pe aceste circuite.

În apropiere de București se află circuitul MotorPark inaugurat în anul 2014 și cei care vor să conducă aici au la dispoziție o serie de dotări specifice sportului cu motor. Complexul MotorPark se întinde pe o suprafaţă de 56 hectare și circuitul este considerat de viteză medie cu 14 viraje şi un grad sporit de dificultate tehnică. Pe lungimea de 3.170 metri, circuitul are lăţimea de 11 metri şi pe lungimea conexiunii de 110 metri, are lăţimea de 8,5 m. Linia boxelor şi gardul de protecţie au lungimea de 140 metri, având 2 porţi de evacuare de 5 metri şi o poartă de acces de 1 metru. Linia dreaptă are 960 m lungime și o lățime maximă de 16 m, iar pe această porțiune se pot atinge viteze de peste 300 km/oră.

Circuitul MotorPark poate fi folosit în ambele sensuri şi este compus din 3 inele ce pot fi folosite independent sau în comun astfel: inelul 1 (locaţie Nord-Vest) cu o lungime de 1800 metri, din care 1/2 linia dreaptă spre vest + conexiune 110 metri, inelul 2 (locaţie centrală) cu o lungime de 1600 metri din care 1/2 linia dreaptă spre est + conexiune 110 metri și inelul 3 (locaţie Est-Sud) cu o lungime 900 metri, buclă + 100 metri linia dreaptă.

Cât costă o sesiune cu mașina personală pe circuit în România

E bine de știut că accesul pe circuit cu mașina sau motocicleta personală se realizează numai organizat, în cadrul evenimentelor MotorPark Experience sau în cadrul altor evenimente track day auto sau moto. Pentru accesul pe acest circuit cu motocicleta personală pentru 6 sesiuni (4 x 20 minute / 2 x 15 minute) și transponder prețul este de 500 de lei. Un șofer cu mașina personală trebuie să plătească 650 de lei pentru două sesiuni de câte 3 ore fiecare și pentru stabilirea timpilor prețul include și transponderul. Echipamentele de siguranță sunt obligatorii și poate fi închiriată o cască cu suma de 80 de lei.

Cine dorește să conducă pe circuit o poate face și pe pista de la Transilvania Motor Ring: aici circuitul de viteză are o lungime de 3.708,00 m și o lățime cuprinsă între 11-14 m. Linia dreaptă are aproximativ 700 metri și există un centru medical dotat cu ambulanță. La evenimentele Track Day Moto o sesiune de 20 de minute cu motocicleta personală costă 120 de lei, iar pentru cei cu mașinile personale tariful este de 135 de lei pentru o sesiune similară. Transilvania Motor Ring oferă și un pachet de test drive de o oră pentru care se percepe un tarif de 350 de lei.

Iată și un clip VIDEO cu prezentarea circuitului Transilvania Motor Ring:

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: MotorPark, Transilvania Motor Ring, BMW


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide