Cât te costă să-i ții departe pe hoții de catalizatoare

Autor: Mihai Morcovescu 18 nov. 2021 Știri auto

Hoții de componente auto din întreaga lume s-au reorientat în ultimii ani și au început să fure din ce în ce mai multe catalizatoare. Acestea au devenit treptat cele mai furate piese la nivel global datorită conținutului de metale prețioase.

În contextul în care prețul metalelor utilizate în industria auto, și anume platină, rodiu și paladiu, a crescut foarte mult, aceste componente sunt ținta preferată a hoților din întreaga lumea.

Dincolo de perspectiva îmbogățirii peste noapte, catalizatoarele sunt și foarte ușor de furat, întreaga operațiune durând aproximativ două minute. Preferatele hoților de catalizatoare sunt autovehiculele mai vechi, ale căror catalizatoare sunt mai valoroase, în special vehiculele cu propulsie hibridă. De asemenea, sunt vizate și modelele cu gardă mare la sol deoarece hoților le este mult mai ușor să acționeze.

Cum îți protejezi mașina împotriva hoților de catalizatoare?

Cum fenomenul a luat o mare amploare în toată lumea, șoferii, mai ales proprietarii unei hibride japoneze Toyota Prius, caută tot felul de soluții pentru a-și proteja mașinile împotriva atacurilor hoților de catalizatoare.

Una dintre aceste soluții o reprezintă scuturile antifurt pentru catalizatoare auto pentru toate versiunile modelului Prius care au fost fabricate între anii 2003 și 2009. Aceste scuturi antifurt sunt disponibile și pe piața de piese auto din România, care se vând pe diferite site-uri de specialitate cu 300 de lei.

Scutul este realizat dintr-o tablă de oțel având grosimea de 2 milimetri și acoperă compartimentul din față al maşinii, astfel încât defecțiunile cauzate de praful sau de noroiul ce pătrund în zona compartimentului motor sunt reduse.

Un mare avantaj al acestui scut este acela că prezintă un nivel ridicat de rezistență în caz de impact cu diverse obiecte aflate pe carosabil datorită ranforsărilor metalice aplicate la partea exterioară. De asemenea, durata de viață a acestui scut antifurt pentru catalizatoare este mai mare comparativ cu cea a scuturilor din plastic sau din fibră de plastic. Scutul are și un strat protector împotriva coroziunii datorită plăcii metalice care a fost vopsită în câmp electrostatic.

Cum se montează scutul antifurt pentru catalizatoare

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Pachetul în care este livrat scutul antifurt conține un kit de montare ce include șuruburi de prindere, piulițe, cleme și toate accesoriile necesare pentru montaj și, bineînțeles, schema de montaj care descrie poziția şi ordinea de fixare a elementelor de prindere.

Ținând cont că autoturismul este prevăzut cu găuri pentru fixarea scutului, operaţiunea de montare este extrem de simplă, astfel încât poate fi montat și la domiciliu de proprietar sau la orice service auto. Pentru montarea scutului nu este nevoie de nici un fel de intervenţie mecanică asupra structurii maşinii.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: eMAG


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide