Care sunt mașinile preferate de hoții de catalizatoare – VIDEO

Autor: Mihai Morcovescu 14 nov. 2021 Știri auto

Fenomenul furtului de catalizatoare auto sau convertoare catalitice a luat o amploare uriașă la nivel global în ultimii ani. În contextul în care prețul metalelor folosite în industria auto au crescut foarte mult, catalizatoarele au devenit ținta preferată și a hoților din Europa, inclusiv a celor din România.

Catalizatorul mașinii este acea piesă componentă a sistemului de evacuare, care este format dintr-un „fagure” ceramic tratat cu metale speciale care acționează împotriva gazelor și care filtrează gazele nocive ale motorului. Cu ajutorul lui sunt reduse emisiile de gaze nocive în atmosferă prin transformarea acestora în componente inofensive.

Aceste piese sunt foarte scumpe deoarece au în componența lor metale prețioase precum platina, rodiul și paladiul. Aceste metale acționează, în fapt, ca niște catalizatori și transformă gazele în vapori de apă și emisii reduse de dioxid de carbon.

Deși cantitatea de metal prețios este de numai 5-7 grame – mai mare însă comparativ cu un inel de logodnă – catalizatoarele se vând la centrele de colectare a metalelor în schimbul a câteva sute și chiar mii de euro, în funcție de tipul și de marca autovehiculului de la care provine.

Există multe anunțuri online de vânzare catalizatoare, care se vând și prin intermediul unor grupuri închise de pe Facebook Marketplace.

De la ce mașini se fură cele mai multe catalizatoare?

mașini care pot depăși 300.000 kilometri

Hoții de catalizatoare acționează de regulă în parcările de reședință sau pe alei întunecate, însă unii dintre ei sunt atât de nesăbuiți încât urmăresc clienții în parcările centrelor comerciale sau ale hipermaket-urilor și fură catalizatoarele de pe vehiculele acestora în timp ce proprietarii lor se află la cumpărături.

Vizate sunt în special mașinile cu gardă la sol mai mare, așa cum sunt SUV-urile, MPV-urile sau pick-up-urile deoarece hoților le este mult mai ușor să se bage sub acestea atunci când sunt parcate și să taie catalizatorul cu flexul. Sunt vizate, însă, și maşinile mai vechi deoarece acestea ar avea, se pare, catalizatoare mai valoroase.

Hoții nu se rezumă doar la astfel de autovehicule, ci fură catalizatoare și de pe turisme. Cele mai căutate de hoții de convertoare catalitice sunt modelele cu propulsie hibridă, cum ar fi Toyota Prius (foto), Honda Jazz, Toyota Auris și Lexus RX, indiferent de anul de fabricație.

VIDEO

Experții auto spun că hibridele sunt preferatele hoților deoarece catalizatorul corodează mai puțin comparativ cu alte mașini, păstrând stratul de metal prețios într-o formă mai bună și mai pură. De asemenea, catalizatorul este una dintre cele mai scumpe de înlocuit piese, prețul fiind cuprins între 2.300 și 3.500 de euro.

La mare căutare sunt și mașinile dotate cu motoare convenționale cu ardere internă, în special cele de fabricație germană, prima în topul preferințelor hoților de catalizatoare fiind marca Opel.

Cum îți poți proteja mașina de hoții de catalizatoare?

Dacă ești proprietarul unei Toyota Prius sau a oricărui model hibrid dintre cele enumerate anterior ar trebui să ții cont de recomandările pe care le face poliția pentru a nu cădea pradă hoților de catalizatoare.

Spre exemplu, dacă deții un garaj, parchează-ți mașina întotdeauna în interior. Dacă nu ai unul atunci pe cât posibil parchează într-o zonă bine iluminată, circulată, zgomotoasă și, eventual, monitorizată video.

În același timp, pentru a îngreuna misiunea hoților, încearcă să parchezi pe lângă garduri, pereți sau borduri cu evacuarea cât mai aproape de acestea. Nu parca niciodată cu două roți pe bordură. Dacă parchezi astfel, practic, le vei da o mână de ajutor hoților care nu vor mai avea nevoie de cric pentru a ridica mașina.

În cazul în care catalizatorul mașinii tale este înșurubat, mergi la un service auto și solicită sudarea șuruburilor. Astfel va fi mai dificilă pentru hoți operațiunea de îndepărtare a catalizatorului. Ar mai fi varianta unei cleme speciale pe care să o montezi în jurul convertorului catalitic sau montarea unui senzor de înclinare care să declanșeze o alarmă în cazul în care mașina ar fi ridicată pe cric.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Promotor.ro


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide