Cât te costă să închiriezi o rulotă în România în sezonul estival 2022

Autor: Mihai Morcovescu 20 iul. 2022 Știri auto

Vacanța cu rulota a devenit în ultimii ani un trend în rândul românilor aflați în căutare de noi experiențe unice. Astfel de călătorii reprezintă un adevărat mod de viață, care îi aduce pe turiști mai aproape de natură și de adevăratele emoții și îi ajută să descopere noi locuri frumoase.

Curentul rulotiștilor a fost lansat în Europa cu mulți în urmă de către nemți și francezi. În prezent, în țara noastră există din ce în ce mai mulți adepți, mai ales din rândul celor care în tinerețe erau pasionați de ieșirile în natură cu cortul.

Turiștii de la noi sunt atrași de ideea că pot petrece o vacanță inedită, sigură și mai ieftină. Și asta pentru că tarifele la închirierea unei rulote sunt mai mici comparativ cu prețurile din sistemul clasic de cazare.

Drept urmare, business-ul de închiriere rulote pe piața locală este în creștere. În plus, patronii de campinguri practică prețuri accesibile. De aceea, este de așteptat ca în această vară numărul rulotiștilor să fie și mai mare.

Cât costă să închiriezi o rulotă în vara lui 2022?

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Dacă vrei să experimentezi o astfel de vacanță în natură trebuie să știi că prețurile la închirierea unei rulote sunt decente. Spre exemplu, pentru un sejur de zece zile în această perioadă, închirierea unei rulote te va costa în medie între 1.600 și 3.500 de lei. Dacă optezi pentru un camper/autorulotă, tarifele vor varia între 2.900 și 6.300 de lei.

Facem mențiunea că tarifele de închiriere se calculează de regulă pe zi de închiriere. Cele mai mari tarife se practică la rulotele/autorulotele premium și cele off-road.

Printre amatori de rulote/autorulote se află și o categorie de lux. În această categorie intră rulotele și autorulotele premium, care se pot închiria cu prețuri cuprinse între 120 și 140 de euro pe zi și îți oferă tot confortul unei camere într-un hotel de cinci stele. Acest gen de rulote este închiriat de românii care vor să petreacă vacanțe de 2-3 săptămâni în Grecia sau în Turcia.

De asemenea, cu cât perioada de închiriere va fi mai lungă, cu atât prețurile vor fi mai avantajoase. Acestea sunt stabilite în funcție de o serie de criterii, precum tipul de rulotă, capacitatea acesteia, dotări, taxă igienizare, asigurare Casco, etc.

Pentru cei care nu sunt familiarizați cu sistemul de închiriere rulote facem o precizare. Majoritatea firmelor practică sistemul de închiriere pe baza unei garanții pentru modulul normal de închiriere. În majoritatea cazurilor, aceasta este în valoare de 500 de euro.

Garanția reprezintă un depozit reținut de firme în momentul închirierii. Dacă rulota este returnată cu avarii produse din vina clientului compania va acoperi reparațiile din această garanție. Dacă vehiculul nu prezintă avarii garanția va fi returnată clientului la sfârșitul perioadei de închiriere.

Cât costă un sejur la mare cu rulota?

Una dintre cele mai importante comunități de rulotiști din România este cea de pe litoral. În această perioadă de vârf a sezonului estival, o zi de campare într-un camping special amenajat costă în jur de 35 de lei/persoană. Copiii cu vârste de până în 12 ani nu plătesc nimic.

De asemenea, parcarea pe zi a mașinii și a rulotei te va costa în medie pentru ambele vehicule în jur de 45 de lei, în funcție de camping. În cazul în care călătorești cu un camper/autorulotă vei plăti 25 de lei/zi.

Sursa: GreenCamper

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide