Cât te costă și ce putere primești în plus dacă vrei să-ți tunezi Dacia cu aparatură din Germania?

Autor: ProMotor 16 apr. 2020 Știri auto

Nu ești mulțumit cu puterea pe care o are Dacia ta? Ai luat în calcul să o tunezi? Da, se poate și nici nu costă o avere. Cât te costă, de fapt, și ce putere primești în plus dacă vrei să-ți tunezi Dacia cu aparatură din Germania?

GALERIE FOTO

O companie din Germania oferă chip tuning pentru Dacia. Mai mult, nemții oferă și o garanție de doi ani sau 100.000 de kilometri pentru compontele motorului. Cine suferă daune din cauza chip tuning-ului oferit de compania germană primește o despăgubire de 10.000 de euro.

“Orice poate realiza instalarea, chiar dacă nu are cunoștințe tehnice”, spun nemții, care îi încurajează pe posesorii de Dacia să facă pasul cel mare către mai multă putere.

Ce putere primești în plus la mașină?

De exemplu, un Logan II cu motorul diesel 1.5 dCi cu 90 de cai putere poate suferi trei tipuri de intervenții. Procedura entry level, care poartă denumirea S, îi aduce în plus 17 cai putere și 40 Nm și costă 139 de euro.

Cine vrea mai mult, poate primi pachetul RS cu 22 de cai putere și 50 Nm pentru 269 de euro. Modificarea de top, GTS, implică 27 de cai putere și 60 Nm în plus și costă 479 de euro. Pentru încă 50 de euro, viitorul posesor de Dacia tunată poate primi și o aplicație dedicată.

Cea mai scumpă Dacia second hand din România are aproape 40 de ani și costă peste 18.000 de euro!

Se pot face exact aceleași modificări la Dacia Sandero, la prima generație Logan, laDacia Dokker și la Dacia Duster, cu mici variații de cuplu și de putere.

Cei care au la mașina lor motorul de 1,2 litri cu 73 de cai putere, de exemplu, nu pot beneficia de programele standard de chip tuning, dar pot primi, în schimb, pachetul RaceChip XLR. Acesta schimbă radical reacția accelerației, promit experții germani. 229 de euro trebuie să plătească un client pentru o asemenea intervenție.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide