Câte autoturisme au fost produse în România în octombrie 2023, comparativ cu aceeași lună din 2022

Autor: Marius Vișan 20 nov. 2023 Știri auto
Câte autoturisme au fost produse în România în octombrie 2023, comparativ cu aceeași lună din 2022

În luna octombrie 2023 au fost produse în România un total de 49.230 de autoturisme, aceasta fiind o creștere de +14.48% față de octombrie 2022, informează ACAROM.

Dintre acestea 30.271 unități au fost produse în uzina DACIA de la Mioveni și 18.959 unități au fost produse de uzina FORD OTOSAN de la Craiova.

Pe primele zece luni din 2023, producția de autoturisme în România a atins volumul de 425.090 unități (264.801 DACIA + 160.289 FORD OTOSAN) un nivel egal cu perioada similară din 2022 respectiv 424.973 unități.

Situația s-ar putea schimba pe viitor în favoarea uzinei Ford de la Craiova

Asta după ce, la finalul lunii octombrie 2023, Ford Otosan a început producția de serie a noilor modele Ford Transit Courier și Tourneo Courier în România.

Noua gamă Courier a ieșit de pe linia de producție a fabricii Ford Otosan din Craiova, România. Modelele Transit Courier și Tourneo Courier dispun de sisteme avansate de conectivitate și securitate, alături de designul practic, pentru a răspunde la toate tipurile de nevoi.

Ford Otosan, centrul global de vehicule comerciale Ford Motor Company din Europa

Ford Otosan este singurul centru de producție din lume pentru gama Courier, care a fost asamblata pentru prima dată la uzina din Yeniköy în 2014. Ca parte a strategiei de investiții a Ford Otosan, producția gamei Courier a fost mutată de la uzina Yeniköy, la uzina din Craiova, România.

Anul trecut, în luna iulie, Ford Otosan a anunțat o investiție de 490 de milioane de euro pentru a sprijini producția noii generații a gamei Courier la uzina sa din Craiova, care, alături de modelul Puma, va beneficia de versiuni complet electrice în 2024. În urma acestei investiții, capacitatea totală de producție va crește de la 250.000 la 272.000 de vehicule pe an.

Despre Ford Otosan

Fondată în 1959, Ford Otosan (Ford Otomotiv Sanayi A.Ş.) este o companie tranzacționată public (societate publică), în cadrul căreia Ford Motor Company și Koç Holding dețin acțiuni egale. Compania este a doua cea mai mare organizație industrială din Turcia, cea mai valoroasă companie din domeniul auto listată la Bursa de Valori din Istanbul (Borsa İstanbul).

Ford Otosan își desfășoară activitatea în 4 centre principale, dupa cum urmeaza: fabricile din Kocaeli și Eskişehir (Turcia), fabrica din Craiova (România), și Centrul de Cercetare și Design din Istanbul (Turcia) si are peste 20,000 de angajați. Ford Otosan este cel mai mare producător de vehicule comerciale pentru Ford în Europa, capabil de a proiecta, dezvolta și testa un vehicul complet, inclusiv motorul acestuia, pornind de la zero și ajungând la un produs final.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide