Start producție noi modele „Made in Romania”: Ford Transit și Tourneo Courier – VIDEO-GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 24 oct. 2023 Știri auto

Marcel Ciolacu, Premierul României, a anunțat un plan ambițios pentru țara noastră, care vizează transformarea economiei și creșterea nivelului de trai. Cu investiții masive de aproape 500 de milioane de euro programate în următorii 3 ani, autoritățile își propun să revitalizăm industria și să stimuleze dezvoltarea economică, a declarat Marcel Ciolacu, Premierul României, în cadrul evenimentului de la Fabrica Ford din Craiova.

Cu investiții masive de aproape 500 de milioane de euro programate în următorii 3 ani, autoritățile își propun să revitalizăm industria și să stimuleze dezvoltarea economică.

Unul dintre obiectivele majore ale acestui plan este să creștem anual producția în industria auto de la 270.000 la 350.000 de unități. Această creștere semnificativă va aduce cu sine o serie de beneficii, inclusiv crearea de noi locuri de muncă, dezvoltarea unui ecosistem industrial sănătos și creșterea exporturilor de autovehicule „Made in Romania”. De asemenea, Marcel Ciolacu încurajează românii să cumpere mașini fabricate în România.

Ford anunță startul producției modelului Courier la uzina din Craiova. Ceremonia de deschidere are loc astăzi, 24 octombrie 2023. Noile Transit și Tourneo Courier sunt primele vehicule noi produse de către Ford Otosan, în România, de la preluarea uzinei în iulie 2022.

Intră în GALERIA FOTO

Nouă gamă Courier se lansează la Craiova, marcând o nouă realizare pentru Ford Pro în Europa

Hans Schep, director general Ford Pro, a declarat: „Începerea producției noii game Courier la fabrica din Craiova marchează un moment important pentru divizia de vehicule comerciale Ford Pro în Europa și reprezintă o etapă importantă în misiunea noastră de a crea produse esențiale pentru clienți”, a declarat Hans Schep, director general, Ford Pro, Europa.

Directorul general al Koç Group, Levent Çakıroğlu, a evidențiat: „Ford Otosan, simbolul parteneriatului solid bazat pe încrederea reciprocă dintre Koç Group și Ford Motor Company, continua să fie un pionier, să producă și să creeze valoare. Ford a considerat întotdeauna Ford Otosan un etalon, datorită atenției acordate calității, eficienței și flexibilității. Astăzi avem un produs remarcabil care reprezintă o dovadă solidă a succesului Ford Otosan și al angajaților noștri, atât în Kocaeli, cât și în Craiova.”

Noua generație de Ford Transit și Toureno Courier va fi produsă la uzina Ford Otosan, din Craiova. În data de 24 octombrie 2023, producătorul american marchează startul producției pentru noua sa linie de vehicule utilitare de mici dimensiuni.

Ford Otosan este unica locație de producție a gamei Courier

Ford Otosan este singurul centru de producție din lume pentru gama Courier, care a fost asamblata pentru prima dată la uzina din Yeniköy în 2014. Ca parte a strategiei de investiții a Ford Otosan, producția gamei Courier a fost mutată de la uzina Yeniköy, la uzina din Craiova, România.

În luna iulie a anului 2022, Ford Otosan a preluat uzina din Craiova, iar acum urmează să intre în producție primul vehicul nou de la preluarea uzinei din România. Ford Transit Courier va fi disponibil în două versiuni de motorizare – 1.0 EcoBoost (100 CP / 125 CP) sau 1.5 EcoBlue (100 CP) – ambele cuplate la o cutie de viteze manuală cu 6 trepte. Opțional, clienții pot opta pentru o cutie de viteze automată cu 7 trepte, disponibilă pentru unitatea pe benzină de 125 CP. Tourneo Courier, versiunea creată pentru transportul de pasageri, este oferit cu o singură motorizare, pe benzină – 1.0 EcoBoost cu 125 CP, disponibil atât cu transmisie manuală cu 6 trepte, cât și cu transmisie automată cu 7 trepte.

Cât vor costa noile modele Ford în România?

Transit Courier, în echiparea Trend, cu motorul 1.0 EcoBoost de 100 CP, cu transmisie manuală cu 6 trepte are un preț de lansare în România de 15.550 euro fără TVA. Tourneo Courier Trend cu motorizarea 1.0 EcoBoost de 125 CP și cutie de viteze manuală cu 6 trepte are un preț special de lansare de 18.100 euro fără TVA. Garanția extinsă complexă de 2+2 ani, în limita a 150.000 km, este inclusă pentru orice versiune comandată.

La evenimentul de lansare vor lua parte atât oficiali ai mărcii, cât și Premierul României, Marcel Ciolacu. Evenimentul de lansare va fi găzduit de Levent Çakıroğlu, directorul general al Koc Holding și Güven Özyurt, directorul general al Ford Otosan.

Comenzile pentru Tourneo și Transit Courier sunt deja deschise, iar primele livrări sunt programate pentru finalul acestui an. Versiunile electrice, E-Transit Courier și E-Tourneo Courier, vor intra în producție ulterior, în decursul anului viitor.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide