Câte autovehicule electrice sunt, de fapt, în acest moment în România

Autor: Marius Vișan 11 sept. 2021 Știri auto

În România statisticile arată o creștere semnificativă de la an la an a numărului de autovehicule electrice vândute.

Rezultatele de vânzări indică o orientare clară către unul dintre cele mai nepoluante şi sustenabile mijloace de transport, la fel cum se întâmplă în lumea întreagă.

Numai în luna iulie 2021 au fost înmatriculate peste 330 de autoturisme electrice noi în țara noastră, iar cifrele la nivel național arată că sunt în circulație aproximativ 7.500 de vehicule electrice.

Autovehicule electrice le vor domina pe cele cu motoare cu ardere până în 2030

Un sondaj efectuat în Germania și alte douăsprezece țări europene arată că majoritatea europenilor cred totuși în revoluția electromobilității. Aproximativ 70% dintre europeni sunt convinși că sistemele de propulsie alternative vor domina motoarele cu ardere până în 2030. Germanii sunt încă ceva mai sceptici decât majoritatea vecinilor europeni: șase din zece cred că vehiculele electrice vor domina drumurile.

Europenii sunt în mare parte de acord cu privire la motivele pentru care încă se pronunță împotriva achiziționării unei mașini electrice. Pe primul loc este prețul, urmat de numărul de stații de încărcare. În Germania, situația este diferită: aici, în principal, tipurile de baterii descurajează potențialii clienți să cumpere o mașină electrică. Pe de altă parte, prețul este doar al treilea factor în ordinea importanței de care se ține cont la alegerea unui vehicul.

În ceea ce privește diferitele sisteme de acționare, aproximativ o treime dintre europeni consideră că vehiculele 100% electrice vor domina șoselele în 2030. În schimb, 27% văd mașinile hibride în frunte. Cu toate acestea, comparând câteva țări, există un dezacord: în timp ce mai mult de jumătate dintre francezi și români cred în mașinile 100% electrice, doar aproximativ un sfert dintre germani le împărtășesc opinia. Locuitorii din Republica Cehă, Danemarca, Polonia și Italia, este foarte probabil să susțină tehnologiile hibride.

Numărul de mașini electrice care rulează pe șosele este în creștere

45% dintre germanii care intenționează să cumpere o mașină preferă una hibridă, electrică sau alimentată cu hidrogen. Disponibilitatea de a cumpăra o mașină electrică s-a triplat în Germania începând cu anul 2019. Cu toate acestea, interesul pentru mașinile electrice este cel mai mare în Italia. Aici, 66% ar dori să conducă următoarea mașină cu alimentare electrică.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Dacia


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide