Câte camioane a asamblat ATP Trucks la Baia Mare? Compania împlinește 3 ani de la lansarea pe piața românească

Autor: Marius Vișan 30 aug. 2022 Știri auto

Cu o activitate de 27 de ani în domeniul auto, ATP Group și-a dezvoltat începând cu 2019 segmentul producție auto și astfel a intrat pe un nou sector de piață, cel al autovehiculelor de transport rutier şi persoane.

În luna august 2019, ATP Trucks lansa pe piață primul camion Truston 8×4, 430 CP, asamblat 100% la Baia Mare.

“Prin ATP Trucks Automobile, ATP Group a ajuns la un nivel superior. În acești 3 ani, noul nostru proiect s-a dovedit a fi de succes, mai mult decât că am transformat un vis în realitate. Camionul Truston, echipat în variante de basculantă și betonieră, se impune pe piața românească prin calitățile sale: rezistența superioară a componentelor, claritatea și simplitatea instrumentelor de bord, costurile de mentenanța reduse și prețul competitiv”, a precizat Mircea CIRȚ, fondatorul ATP Group.

ATP Trucks Automobile a produs 200 de unități în trei ani

Avansând în procesul de producție, dar și în cel de vânzare, producătorul aduce în iunie 2021 primul facelift camionului: în echipare standard acesta primește o cabină cu echipamente de top. Tot atunci ATP Trucks anunța un al doilea model Truston în portofoliul său, autotractorul 4×2 480 CP propulsat de motorul Weichai WP13.480E63 Euro6 Diesel.

Un alt aspect de noutate în evoluția camionului Truston este acela că producătorul optează în prezent pentru suprastructuri marcă proprie: Stamer.

ATP Trucks Automobile înregistrează azi o cifră de afaceri de 15,2 mil euro și are produse peste 200 de unități.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ATP Trucks


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide