Câte din dosarele de daune RCA îşi primesc banii în termenul legal

Câte din dosarele de daune RCA îşi primesc banii în termenul legal

Autor: Visan Marian acum 4 ani Știri

 


La nivelul pieţei de asigurări, plăţile daunelor RCA au fost achitate în termenul legal de 10 zile pentru 51,16 % din dosare, durata medie de plată a fiind de 19,33 zile/dosar, relevă un studiu al Autoritităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Societăţile de asigurare au deschis în perioada iulie – decembrie 2015 un număr de 116.585 dosare de daună pentru poliţe de asigurare obligatorie auto RCA, dintre care 81,73% reprezintă dosare plătite de către asigurători, 1,65% sunt dosare deschise pentru vătămări corporale/decese, 3,69% reprezintă dosare de regres, 12% sunt dosare neplătite (aflate în instanţă/contestare sau sunt dosare incomplete), iar 0,93% sunt dosare respinse de la plată de către asigurători, a anunţat ASF.

Cel mai mare număr de dosare de daună neachitate, la data raportării, a fost constatat pentru societatea City Insurance S.A., respectiv 4.710, care reprezintă 26,15% din totalul dosarelor deschise de către societate, dosare raportate ca fiind incomplete. În clasament urmează Asirom VIG SA, cu un procent de 11,7% dosare neplătite, Generali România SA, cu un procent de 11,62% dosare neplătite, respectiv Omniasig VIG SA, cu un procent de 10,37% dosare neplătite.

Citeşte articolul complet în Ziarul Financiar
Comentarii
Inchide