Ce preferă românii, diesel sau benzină?

Autor: Visan Marian 23 aug. 2016 Știri auto
Ce preferă românii, diesel sau benzină?

 


Creşterea puternică a pieţei de luna trecută, determinată de pornirea pro­gramului de casare, alături de lan­sarea noilor generaţii de motorizări au împins propulsoarele pe benzină la 50,3% cotă de piaţă în primele şapte luni ale acestui an, faţă de 46% în pe­rioada similară a anului trecut.

De ase­menea, şi motorizările alternative, cele hibride alături de elec­trice şi-au majorat cota de la 0,5 la 0,7% în acelaşi interval, urcând de la 246 de maşini la 402 în intervalul ianuarie-iulie din acest an.

Rabla a pornit la mijlocul lunii iunie, iar până la sfârşitul lunii trecute a contribuit la vânzarea a 17.000 de maşini noi către persoanele fizice, fiind cea mai rapidă epuizare a tichetelor de casare din ultimii ani, iar persoanele fizice cumpără cu precădere maşini pe benzină datorită preţului mai mic.

În acelaşi timp, dieselurile, prefe­rate de obicei de companii, au scăzut de la 54% la 49%.

Citeşte articolul complet în ZFCorporate


Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult
Ziarul Financiar
Ziarul Financiar

Comentarii
Inchide