Câte modele electrificate va lansa BMW în următorii ani?

Autor: Promotor 29 apr. 2020 Știri auto

BMW apasă pedala de accelerație în cursa pentru electrificare. iX3 va fi primul SUV electric construit de producătorul auto premium, completând astfel o gamă cu cele mai multe tipuri de propulsie. Câte modele electrificate va lansa în următorii ani?

GALERIE FOTO

i3 a dat startul în 2013, i8 a întărit poziția BMW în direcția electrificării, fiind urmat, în ultimii șase ani, de o serie de versiuni PHEV în gamele Seria 2, Seria 3, Seria 5, X1, X2, X3 și X5, dar și Mini Countryman. În curând, își vor trece numele pe listă i4, iNEXT și iX3.

X3 devine astfel primul model cu toate tipurile de propulsie. În gamă se regăsesc motoare cu ardere internă pe benzină și diesel, cu sistem mild hybrid 48 V și începând cu cea de-a doua parte a acestui an, versiunea electrică. Aceasta din urmă a apărut deja în mediul online, cu mult timp înaintea prezentării oficiale.

Modele electrificate BMW (1)

Toate modelele electrificate vor primi o certificare ISO privind amprenta de gaze cu efect de seră pentru întreg ciclul de viaţă.

Ce obiective are BMW în direcția electrificării?

Bavarezii au bifat toate căsuțele de obiective plănuite până acum: 500.000 de mașini electrificate a vândut BMW în 2019. Aventura pe drumul electrificării a început în 2013 cu 311 unități i3 comercializate.

BMW intenționează ca 25% dintre mașinile comercializate în 2021 să fie electrificate, 33% până în 2025 și 50% până în 2050.

Modele electrificate BMW (2)

Cel puțin 25 de modele electrificate vor ajunge în gama constructorului auto premium până în 2023. Cel puțin 13 dintre acestea vor fi electrice.

Cum funcționează BMW în domeniul electrificării?

După o investiție de 200 de milioane de euro, Centrul de Competență pentru Celule de Baterii al BMW Group a dat startul producției la sfârșitul anului trecut.

Din acest an, BMW Group achizițonează direct resurse pentru furnizori, pentru a asigura o dezvoltare sustenabilă și pentru a putea avea control deplin asupra impactului asupra mediului.

GALERIE FOTO

Compania intenționează să își asigure competența pentru cele mai bune soluții disponibile la această oră în industrie prin colaborarea cu cei mai mari producători din domeniu. Samsung SDI și CATL se află pe lista colaboratorilor.

Modele electrificate BMW Dingolfing

Bateriile pentru automobilele BMW sunt produse la uzinele Dingolfing din Germania, Spartanburg din Statele Unite și BBA din Shenyang, China.

Pentru a reduce impactul asupra mediului, BMW a trecut treptat la utilizarea energiei din surse regenerabile. În 2019, compania a reușit astfel, împreună cu celelalte măsuri implementate, să reducă emisiile de CO2 în cadrul producției cu 25% față de anul precedent. Peste 50% din energia electrică utilizată în uzinele companiei provine din surse regenerabile.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW



Comentarii
Inchide