Câte ore pierd, anual, bucureştenii în trafic. Care este secretul pentru a ”bate” aglomeraţia – VIDEO

Autor: Marius Vișan 19 sept. 2016 Știri auto
Câte ore pierd, anual, bucureştenii în trafic. Care este secretul pentru a ”bate” aglomeraţia – VIDEO

 


Din păcate, Bucureştiul bate record după record… la capitole care nu ne fac mândri. Conform unui studiu publicat de Digi24.ro, într-un top cu 147 de metropole din întreaga lume, capitala noastră se află pe locul 6 atunci când vine vorba de aglomeraţia în trafic.

S-a calculat că bucureştenii petrec la volan cu aproape 10 zile în plus, anual, din cauza aglomeraţiei de pe şosele. Capitala României a reuşit chiar să detroneze oraşe precum Beijing, Los Angeles, New York sau Londra.

Pe primele locuri în acest top se află Mexico City, Bangkok, Istanbul, Rio de Janeiro şi Moscova. În Bucureşti timpul de deplasare este cu 43% mai mare decât cel normal. Zilnic, şoferii pierd în drumul spre serviciu 51 de minute, iar pe an se ajunge la 196 d ore. 

Marele secret pentru a rezista în traficul din Bucureşti este cum să îţi păstrezi calmul.

1,2 milioane de maşini sunt în Bucureşti. Aproape un autoturism la doi rezidenţi. Doar 35% dintre locuitorii Capitalei folosesc transportul în comun. Dacă adăugăm şi lipsa infrastructurii e uşor de înţeles de unde vine calvarul şoferilor.

VIDEO


Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide