Câte stații Supercharger Tesla sunt deschise în România

Autor: Adrian Somai 21 nov. 2022 Știri auto

În primăvara anului trecut, Tesla își anunța oficial intrarea pe piața locală din România, deschizând primele două stații Supercharger din țară. Constructorul american este tot mai popular și în România, un număr însemnat de șoferi achizitionandu-și în ultimii ani modele Tesla.

Aventura Tesla în România a început cu doar două stații Supercharger: una la București, pe Calea Floreasca nr. 246, la Promenada Mall, respectiv una la Timișoara, pe Bdul. Revoluției 1989 nr. 2, lângă Hotel Continental. Apoi, gigantul american a decis să adauge pe listă alte trei orașe în care va deschide astfel de stații Supercharger, și anume Pitești, Sibiu și Constanța. Toate stațiile au câte 6 prize de încărcare de până la 250 kW.

Numărul stațiilor Supercharger din România se va mări însă în perioada următoare, Tesla urmând să deschidă alte puncte noi de încărcare. În ciuda zvonurilor apărute în mediul online, constructorul american a confirmat oficial până la această oră numai trei stații noi de încărcare pentru România.

În primul rând, este vorba despre o nouă stație Supercharger în București, care ar avea ca termen de lansare ultimul trimestru al acestui an. Apoi, tot până la sfârșitul acestui an ar trebui să fie funcțională și stația de încărcare din Cluj-Napoca. A treia stație Supercharger confirmată este cea din Craiova, însă aceasta urmează să fie funcțională abia în al doilea trimestru din 2024.

Tesla vrea să își extindă rețeaua de stații Supercharger

În urma cifrelor de vânzări tot mai bune raportate pe plan european, Tesla își propune să își extindă rețeaua de puncte de reîncărcare performante de pe teritoriul Bătrânului Continent. La începutul lunii septembrie, Tesla își încuraja urmăritorii de pe Twitter să vină cu sugestii pentru noi locații în care să fie montate stații Supercharger. Constructorul american spunea atunci că locațiile care primesc cele mai multe aprecieri vor fi luate în considerare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Tesla


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide