Câte stele NCAP a primit Ford Puma, crossoverul produs la Craiova – VIDEO

Autor: Andreea Ditcov 09 dec. 2022 MASINI NOI

Crossoverul produs în România la uzina din Craiova a trecut prin testele de siguranță NCAP cu un rezultat de patru stele.

Autoturismul marca Ford a obținut un scor de 75% pentru protecția ocupanților adulți, 84% pentru ocupanții minori, 70% pentru utilizatorii vulnerabili ai drumurilor și 69% pentru sistemele sale de asistență și siguranță.

Compartimentul pentru pasageri al Ford Puma a rămas stabil în testul de coliziune frontală. Ford a demonstrat că un nivel similar de protecție va fi oferit ocupanților minori și celor care stau în diferite locuri în mașină. O analiză geometrică a locurilor din spate a indicat o bună protecție împotriva coliziunilor, cele mai vulnerabile puncte fiind trunchiul și partea de jos a picioarelor. Mașina produsă la Craiova nu oferă un sistem eCall avansat care alertează serviciile de urgență în caz de accident, dar oferă un sistem de prevenire a coliziunilor secundare.

 

Protecția oferită altor pasageri și copiilor a fost recompensată cu cel mai mare scor, de 84%

Atât la testele de impact frontal, cât și la cele de impact lateral, a fost asigurată o protecție bună sau adecvată tuturor zonelor critice ale corpului pentru ambele manechine care simulau pasagerii copii.

Airbag-ul pasagerului din față poate fi dezactivat pentru a permite utilizarea unui scaun pentru copii orientat cu spătarul spre bordul mașinii. Informațiile clare furnizate șoferului cu privire la starea airbag-ului a fost notat de cei de la NCAP. Toate tipurile de scaune pentru copii pentru care Ford Puma este proiectat au putut fi instalate și bine fixate în mașină.

Puma este cel mai bine vândut model cu propulsie hibridă în 2021 pe piața auto din țara noastră, dar și cel mai bine vândut model din gama Ford în România. Noul Puma ST2 este cea mai scumpă versiune a SUV-ului disponibilă la această oră pe piață. În acest caz, prețul pornește de la 34.800 de euro, cu toate taxele incluse. Din punct de vedere tehnic, modelul este echipat sub capotă cu o unitate EcoBoost de 1.5 litri, capabilă să dezvolte 200 de cai putere. Transmisia este asigurată cu ajutorul unei cutii manuale cu șase rapoarte. Consumul în acest caz crește până la 6.6 litri pentru parcurgerea unei distanțe de 100 de kilometri.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Andreea Ditcov
Andreea Ditcov
Andreea Ditcov este cel mai nou Redactor al echipei ProMotor.ro. Licențiată în Economie și Relații Internaționale, cu studii finalizate în Marea Britanie, a făcut primii pași în presă în urma unui proiect academic despre defrișările ilegale din Europa. Timp de trei ani a adunat experiență ... citește mai mult

Comentarii
Inchide