Câți kilometri de autostradă se finalizează în 2021. Ministrul Transporturilor face promisiuni

Autor: George Cristea 23 feb. 2021 Știri auto

Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă a anunțat câți kilometri de autostradă se finalizează în 2021. Planurile aflate în derulare, dar și perspectivele pentru următorii ani au fost discutate în cadrul unei emisiuni la DigiFM.

Intră în Galeria FOTO

Potrivit lui Cătălin Drulă, anul acesta ar urma să fie recepționați circa 35 de kilometri de autostradă și aproape 58 de kilometri de drumuri expres. Este vorba de un tronson de circa 25 km pe autostrada Sebeș Turda și de unul de 10 km din Autostrada Transilvania, în zona Târgu Mureș. De asemenea, vor fi finalizați 40 km din drumul expres Craiova Pitești, 12 km pe varianta ocolitoare Satu Mare și circa 6 km pe varianta ocolitoare Giurgiu.

„În folosință în 2021 ar trebui să fie Sebeș -Turda, 25 de km, nu e o mândrie, lucrare a început în 2015 trebuia să fie finalizată în 2 ani. Avem Craiova – Pitești, un tronson de 40 de km care reprezintă și varianta ocolitoare la Balș și Slatina. Sunt două puncte importante. Este vorba de lotul doi. Mai avem un sector din autostrada A3 Transilvania, la Târgu Mureș sunt 10 km, sector care va fi finalizat anul acesta. Varianta de ocolire Satu Mare care este la profil de drum expres pe o porțiune de 12 km. Mai avem o serie de proiecte mai mici care se finalizează anul acesta”, a declarat ministrul Transporturilor la emisiunea „Omul potrivit”, de la DigiFM.

Câți kilometri de autostradă se finalizează în 2021. Șanse bune de respectare a termenelor

În privința drumurilor expres, situația este și mai optimistă. Ministrul Drulă a dat exemplu DX12 Craiova Pitești, care se află într-o fază avansată de execuție.

„Ieri am emis și autorizația de construire pentru primul sector de 17 km de la Craiova la Balș. Lotul unu ar putea fi gata anul viitor. Lotul 3 e semnat cu același constructor de pe lotul doi care e foarte ambițios și a și livrat. Lotul patru a fost în proceduri de contestații. Se trimite din nou câștigătorul și se semnează contractul.

Un proiect de care sunt mândru, la intrarea dinspre Bulgaria la Vama Giurgiu, un drum expres de 6 km care ocolește Giurgiu și ne scoate pe DN5. Un drum cu 4 benzi realizat din beton. Soluția din beton a dat greș în anii 90, însă acum este altă tehnologie. Lucrează o firmă austriacă care a mai lucrat în România pentru piste de aeroport din beton. Scăpăm de acea rușine când ieșim din vamă. Era ca pe Marte”, a mai spus Cătălin Drulă.

Ministrul Drulă a mai făcut referire la alte trei proiecte majore de infrastructură – autostrăzile din zona Moldovei (A7 și A8), autostrada de pe Valea Prahovei (A3), dar și autostrada Sibiu Pitești (A1). Acestea se află în diverse stadii de execuție sau proiectare, existând șanse slabe să fie finalizate în actualul mandat.

sursa: Digi24

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide