Câți kilometri de autostradă vor mai primi românii anul acesta?

Autor: David Andrei 03 nov. 2020 Știri auto

Doar 45,6 kilometri de autostradă. Atât au primit românii în ultimele 12 luni. Câți kilometri vor mai fi inaugurați până la sfârșitul anului? Ministrul Transporturilor a făcut anunțul.

GALERIE FOTO

Cei aproape 46 de kilometri include și lotul Lugoj-Deva. Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, susține că această valoare se va dubla aproape, până la sfârșitul anului. Alți 43 de kilometri vor fi dați în folosință în 2020. Cei 43 de kilometri sunt reprezentați de tronsoanele Sebeș-Turda lotul 1, Varianta de Ocolire Bacău (17 kilometri) și Râșnov-Cristian.

Din Autostrada Transilvania, se circulă pe 25 de kilometri. 110 kilometri sunt în execuție. Au fost demarate și procedurile e achiziție publică pentru proiectarea și execuția altor două tronsoane.

Bode a făcut bilanțul și a dezvăluit că, într-un an de guvernare, au fost semnate contracte de proiectare și execuție pentru 436 de kilometri de autostrăzi, drumuri expres, variante ocolitoare și drumuri naționale. 192 de kilometri vor fi acoperiți de autostrăzi. Acestea sunt cotate la 8,2 miliarde de lei.

Pe lângă cei 43 de kilometri de autostradă promiși anul acesta, șoferii români vor mai primi, până la sfârșitul lui 2020, 172 de kilometri de variante ocolitoare și drumuri naționale.

Ministrul Transporturilor plănuiește mai mulți kilometri de autostradă în viitorul apropiat

A fost semnat și contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic de execuție pentru Autostrada Brașov-Bacău (A13).

Bode a vorbit și despre deblocarea unor proiecte și menținerea tuturor șantierelor deschise, în contextul pandemiei de coronavirus.

“Am deschis noi șantiere, am revitalizat și accelerat proiecte esențiale pe care se așternuse praful în sertarele companiilor din portofoliul Ministerului Transporturilor”, susține Lucian Bode. Acesta consideră că, în noiembrie 2019, a fost învestit “cu o responsabilitate, nu cu o funcție. Aceea de a asigura dezvoltarea, de a identifica finanțarea și de a accelera construirea infrastructurii de transport în România.”

Bode anunță că parteneriatul public-privat pentru Autostrada Comarnic-Brașov a fost anulat pentru că “nu îl înțelegea nimeni.”

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide