Câți oameni au cumpărat un Porsche Taycan în primul trimestru al anului

Autor: ProMotor 24 apr. 2020 Știri auto

Porsche Taycan este primul model electric al producătorului din Stuttgart și de succesul acestuia poate depinde viitorul modelelor sportive produse sub sigla Porsche. În acest context, este interesant de aflat câți oameni au cumpărat un Porsche Taycan în primul trimestru al anului.

Intră în Galeria FOTO

Vânzările Porsche în primul trimestru din 2020 au scăzut cu 5% față de perioada similară din 2019. Nu este rău deloc, dacă este să ne uităm la rezultatele înregistrate de alte mărci, în special cele de volum. În total, Porsche a livrat 53.125 de mașini în primul trimestru al anului

Porsche Taycan, primul model electric lansat de Porsche, a fost pe piață de la finalul anului 2019. Astfel, rivalul mai luxos al lui Tesla Model S a putut marca pe toată perioada primelor trei luni ale lui 2020. Potrivit cifrelor furnizate de Porsche, 1.391 de clienți au ales Taycan, ceea ce reprezintă 2,6% din vânzările producătorului din Stuttgart.

Cele 1.391 de exemplare livrate în 202 se adaugă altor 813 comercializate la finalul anului trecut, ceea ce înseamnă că numărul total de peste 2.200 de mașini au ajuns deja la proprietari. Este însă o picătură într-un ocean, dat fiind că Porsche a înregistrat nu mai puțin de 15.000 de precomenzi și peste 15.000 de comenzi ferme.

În aceste condiții, este evident că Porsche are nevoie să crească rapid producția lui Taycan pentru a putea onora toate comenzile într-un interval rezonabil. La un ritm actual de aproximativ 800 de unități pe lună, Porsche ar avea nevoie de aproape doi ani pentru a ajunge la zi cu livrările, și asta numai dacă nu ar apărea, între timp, alți doritori pentru Taycan.

Potrivit Porsche, Taycan ar fi trebuit să fie fabricat în 20.000 de unități în primul an de producție, dar popularitatea primului model electric Porsche a depășit așteptările inițiale. Germanii intenționau să crească producția lui Taycan, dar nu știm în ce măsură aceste planuri au fost afectate de epidemia de coronavirus.

Vânzările Porsche pe modele:

  • Cayenne: 18,417
  • Macan: 15,547
  • 911: 8,482
  • Panamera: N/A
  • 718 Boxster/Cayman: N/A
  • Taycan: 1,391

Vânzările Porsche după piață:

sursa: InsideEVs

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide