Posesorii de Tesla stau la rând să-și cumpere Taycan

Autor: Promotor 04 dec. 2019 Știri auto

“Posesorii de Tesla stau la rând să-și cumpere Taycan!” O spune chiar CEO-ul Porsche America de Nord, surprins de interesul mare pentru prima electrică din istoria companiei germane.

Fanii Tesla se bat pe mașinile companiei americane. Le comandă pe bandă rulantă, chiar dacă nu sunt siguri niciodată în privința perioadei în care le va fi livrată noua mașină. Într-un interviu acordat televiziunii americane CNBC, CEO-ul Porsche America de Nord Klaus Zellmer spune că Tesla se transformă acum într-o afacere pentru Porsche. Taycan a atras foarte mulți clienți posesori de mașini ale producătorului american de EV-uri. Zellmer nu a menționat cifre, dar spune că este vorba despre mii de persoane care și-au manifestat interesul pentru electrica Taycan, deși conduc deja o mașină premium electrică, produsă de compania din Silicon Valley.

Șeful de la Porsche anunță că aceia care plasează o comandă pentru Taycan sunt și posesori de Mercedes-Benz, BMW și Audi, dar nu precizează dacă ei dețin modele electrice de la granzii industriei auto germane sau mașini cu propulsii convenționale. Zellmer spune în schimb, că aproximativ 50% dintre cei care își doresc un Taycan dețin deja un Porsche.

Porsche Taycan este prima mașină electrică din istoria companiei de din Zuffenhausen. Prezentată în septembrie, la Salonul Auto de la Frankfurt, sportiva cu emisii zero va fi disponibilă în trei versiuni. În versiune de top, Taycan Turbo S vine cu două motoare, care dezvoltă împreună 761 de cai putere cu funcția Launch Control activată sau, în modul normal, 625 de cai putere. Accelerează de la 0 la 100 km/h în 2,8 secunde și are nevoie de 9,8 secunde pentru a ajunge la 200 km/h. O baterie cu o capacitate de 93,4 kWh îi asigură o autonomie de până la 413 kilometri.

Versiunea  Turbo va avea 600 de cai putere, iar versiunea 4S poate fi comandat cu 530 sau cu 571 de cai putere.

Porsche Taycan are un preț de pornire de 105.607 de euro în Germania. Tesla Model S pleacă de la 86.800 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide