Cauză incredibilă pentru care un tramvai din București a lovit în plin mașinile oprite la intersecție

Autor: ProMotor 04 mai 2022 Știri auto
Cauză incredibilă pentru care un tramvai din București a lovit în plin mașinile oprite la intersecție

Tramvaiul de pe linia 25, care, sâmbătă, pe 30 aprilie, a intrat în mașinile aflate în intersecția de pe Bulevardul Timișoara din București, nu avea defecțiuni tehnice. Cea mai probabilă cauză a accidentului este una incredibilă, potrivit Gândul.ro.

„Există o problemă cu tramvaiele din București de când s-a pus iarbă printre șine. Ei bine, când se taie iarba, aceasta rămâne și pe șine, cu tot cu mâzgă, iar tramvaiele patinează la fel cum alunecăm noi pe o coajă de banană. Din discuțiile cu vatmanii am înțeles că în ziua accidentului de pe bulevardul Timișoara s-a tuns iarba”, a declarat, pentru Gândul, Valer Ciobănescu, președintele Sindicatului Transpublic din STB.

Potrivit sindicalistului, vatmanii din București se plâng de faptul că iarba de pe șine le provoacă probleme.

Totuși, oficialii STB nu merg pe varianta lansată de Ciobănescu.

Din fericire, accidentul nu s-a soldat cu victime

„Este exclus așa ceva, să patineze tramvaiul de la iarbă. Se vede clar de pe imagini că nu există intenție de frânare din partea vatmanului. Ancheta va stabili cauza exactă. Cert este că vatmanul nu a fost audiat până în prezent”, au precizat reprezentanții STB pentru Gândul.

La nivelul Societății s-a declanșat o anchetă internă, pentru stabilirea vinovăției conducătorului de vehicul implicat în accident. Până la definitivarea cercetării disciplinare manipulantul nu va mai fi repartizat pe traseu, au transmis reprezentanții STB.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor



Comentarii
Inchide