Ce ar schimba Andrei Vereștiuc din Codul Rutier – VIDEO

Autor: Adrian Somai 20 iun. 2023 Știri auto

Cel mai nou episod al emisiunii “Podcast cu Prioritate”, apărut pe 17 iunie, l-a avut invitat pe Andrei Vereștiuc, unul dintre cei mai cunoscuți și mai apreciați creatori de conținut din domeniul auto de pe YouTube. Vloggerul are aproape 260.000 de urmăritori pe rețelele de socializare, clipurile sale strângând de-a lungul timpului milioane de vizualizări.

Printre altele, realizatorul Luci Popa l-a întrebat pe Andrei Vereștiuc și despre schimbările pe care le-ar face el Codului Rutier actual. Deși a ezitat pentru un moment să ofere un răspuns clar, susținând că este nevoie de o documentare mai serioasă pentru o astfel de întrebare complexă, Vereștiuc și-a adus aminte rapid de o prevedere legislativă ce se aplică de ceva vreme în județul Bihor. 

Acolo, dacă ești prins aruncând gunoaie pe geam din mașină, autoritățile locale au dreptul de a îți ridica mașina. Lucrul acesta s-a întâmplat până acum de doar două ori, însă Andrei Vereștiuc spune că i-ar plăcea să se întâmple mult mai des.

Să ți se confiște mașina dacă arunci gunoaie pe geam

Mai departe, Andrei Vereștiuc și-ar dori un sistem care să îi recompenseze pe șoferii care îi depistează pe alți conducători auto care comit infracțiuni atunci când se află la volan. Spre exemplu, dacă un șofer are montată pe bord o cameră auto cu ajutorul căreia a surprins o neregulă făcută de un alt conducător auto, prin care a fost pusă în pericol siguranța rutieră, acesta să poată fi recompensat financiar. Totodată, cel care a comis infracțiunea să fie pedepsit conform legii. Vereștiuc susține însă că judecata ar trebui făcută “în spiritul legii și nu în litera legii”, tocmai pentru a nu se ajunge la o exagerare a lucrurilor.

Sigur, chiar și vloggerul recunoaște că la prima vedere ideea lui poate fi considerată a fi una “extremistă”. Totuși, un asemenea sistem i-ar putea descuraja pe unii șoferi să mai încalce atât de des legislația rutieră în vigoare.

Puteți viziona podcastul integral AICI.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: element.envato.com


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide