Şoferii care aruncă gunoaie din maşini, ”vânaţi” cu camere video

Autor: Marius Vișan 08 feb. 2022 Știri auto
Şoferii care aruncă gunoaie din maşini, ”vânaţi” cu camere video

Şoferii care aruncă gunoaie din maşini vor fi sancţionaţi de către autorităţi. Programul a fost lansat de Prefectura Ialomiţa. Pentru a-i prinde pe cei care aruncă gunoaie din autoturisme, Garda de Mediu Ialomița își va dota mașinile cu camere video.

Bazele proiectului de mediu „Ialomiţa, casa noastră curată şi frumoasă” au fost puse de Instituţia Prefectului. Totodată, sunt implicate și Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ialomiţa, Garda de Mediu şi Agenţia pentru Protecţia Mediului.

Programul vizează sancţionarea celor care aruncă gunoi din autovehicule

Autoturismele aparţinând Gărzii de Mediu – Comisariatul Judeţean Ialomiţa şi cele ale Agenţiei pentru Protecţia Mediului Ialomiţa vor fi echipate cu camere video. Scopul lor va fi de a surprinde în trafic momentul în care conducătorul auto sau alt pasager aruncă gunoiul din maşină.

Poliţiştii aflaţi în serviciu vor opri în trafic autoturismul. Apoi speța va fi preluată de Garda de Mediu. Pasul următor va intra în atribuțiile Comisariatul Judeţean Ialomiţa care va elibera sancţiunea contravenţională.

„Fiecare dintre noi a fost pus în situaţia de a vedea cum un şofer aruncă efectiv pe geamul maşinii un pachet de ţigări, un pet, diverse ambalaje sau, mai rău, saci întregi cu gunoi. Ştim cu toţii că abandonarea gunoiului este interzisă, însă nimeni nu face ceva concret în acest sens.

Aruncarea de resturi în alte locuri decât cele special amenajate trebuie sancţionată. Ce vă propun eu astăzi este un punct de plecare. Mă voi asigura că proiectul va funcţiona şi va fi extins”, a explicat Constantin Marin, prefectul judeţului Ialomiţa.

Sursă: Adevărul.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide