Ce au furat, timp de patru ani, interlopii români de la baza militară din Mihail Kogălniceanu

Autor: Daniel Samoilă 24 nov. 2021 Știri auto
Ce au furat, timp de patru ani, interlopii români de la baza militară din Mihail Kogălniceanu

Mai mulți interlopi români au reușit să fure motorină în valoare două milioane de dolari de la baza militară din Mihail Kogălniceanu. DIICOT a deschis o anchetă după o plângere a guvernului federal din SUA.

Suspecții au fost ridicați de polițiști în timpul perchezițiilor de amploare desfășurate. Nu mai puțin de șase percheziții domiciliare au avut loc în dimineața zilei de miercuri, 23 noiembrie.

Dosarul viza activitatea unui grup infracțional, care este specializat în săvârșirea infracțiunilor de furt calificat și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Foto – Poliția Română

Mai mulți interlopi români au fost reținuți după ce au furat motorină

Conform digi24.ro, anchetatorii DIICOT au anunțat că interlopii au furat combustibil începând cu anul 2017. Timp de patru ani s-a sustras combustibil aparținând guvernului din SUA.

Motorina a fost furată de la baza militară de la Mihail Kogălniceanu, precum și din zonele dedicate efectuării unor exerciții tactice militare situate în Constanța.

DIICOT a mai precizat că infractorii au furat cantități de motorină din generatoarele din anumite zone din baza militară americană de la Mihail Kogălniceanu.

Prejudiciul se ridică la aproximativ două milioane de dolari. La sediul DIICOT au fost aduse șapte persoane care vor fi audiate.

„Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, anunță DIICOT.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide