Ce autonomie are crossoverul sud-coreean Kia Niro EV

Autor: Cristian Gubandru 04 apr. 2022 Știri auto

După ce, în luna noiembrie a anului trecut, a prezentat cea de-a doua generație Niro, Kia a publicat acum câteva specificații tehnice despre modelul electric Kia Niro EV.

SUV-ul coreean va fi oferit în trei versiuni de motorizare: full-hybrid (HEV), plug-in hybrid (PHEV) și 100% electric (EV). Constructorul asiatic a publicat câteva detalii referitoare la versiunea Niro EV.

Modelele HEV și PHEV dispun de motorul Smartstream de 1,6 litri GDI pe benzină de la Kia. Împreună cu un motor electric de 32 kW, Niro HEV dispune de 141 CP. Pentru Niro PHEV este disponibil un motor electric de 62 kW, care îi aduce o putere combinată de 183 CP și o autonomie electrică de până la 65 km (WLTP).

Autonomie Kia Niro EV

Despre modelul electric știm că propulsorul va avea 150 kW (204 CP) și 255 Nm. Kia Niro EV va dispune de o baterie de 64,8 kWh și o autonomie maximă de 463 de kilometri (WLTP).

Modelul electric va avea o viteză maximă de 167 km/h și va atinge 100 km/h în 7,8 secunde, cu plecare de pe loc.

Încărcarea bateriei polimer litiu-ion de 64,8 kWh a Niro EV de la 10 la 80% durează 43 de minute cu un încărcător rapid DC.

Când temperaturile sunt scăzute, sistemul din Niro EV folosește condiționarea bateriei bazată pe navigație pentru a preîncălzi bateria atunci când un punct de încărcare este selectat ca destinație, ceea ce ajută la scurtarea timpilor de încărcare și la asigurarea performanței bateriei. Noul Niro vine cu un port standard de încărcare CCS.

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Versiunea EV se distinge de modelele PHEV și HEV printr-o grilă închisă, în două tonuri și ornamente laterale unice de culoare gri închis. Portul de încărcare plug-in pentru modelul EV este poziționat în centrul grilei frontale pentru un acces ușor la toate punctele de încărcare.

Spre deosebire de modelul aflat pe piață, noul Niro va fi mai mare. Astfel, el măsoară în lungime 4.420 mm(+65 mm), lățimea este de 1.825 mm (+20 mm), iar înălțimea a primit încă 10 mm, ajungând la 1.545 mm. Ampatamentul are 2.720 mm, ceea ce înseamnă un plus de 20 mm.

Volumul spațiului pentru bagaje va avea 451 de litri, cu 15 litri mai mult comparativ cu modelul actual. Totodată, coeficientul aerodinamic Cx anunțat este de 0.29.

Sursa: Kia

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: kia


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide