Noul Kia Niro: coreenii au publicat câteva date tehnice despre versiunea full-hybrid a SUV-ului

Autor: Mihai Morcovescu 17 ian. 2022 Știri auto

După ce, în luna noiembrie a anului trecut, a prezentat cea de-a doua generație Niro, Kia a publicat acum câteva specificații tehnice. Astfel, SUV-ul coreean va fi oferit în trei versiuni de motorizare: full-hybrid, plug-in hybrid și 100% electric. Constructorul asiatic a publicat câteva detalii referitoare la versiunea Niro HEV.

În urmă cu două luni, Kia ne dezvăluia modificările estetice primite de Niro, atât la exterior, cât și la interior. Eram informați că modelul beneficiază de tehnologia „Greenzone Drive Mode”. Odată activat sistemul, mașina trece automat din regim hibrid în modul pur electric în zonele rezidențiale, în apropierea școlilor și a spitalelor.

Mai mult decât atât, sistemul recunoaște zonele preferate ale șoferului, care au fost introduse în prealabil în sistemul de navigație. Aceste zone sunt zone verzi unde rularea se va face doar în modul electric.

Noul Kia Niro va fi mai mare decât actualul model

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Acum, producătorul asiatic a publicat și o serie de informații tehnice referitoare la varianta full-hybrid (HEV). Detaliile privind celelalte două versiuni vor fi comunicate în apropierea lansării comerciale.

Așadar, noul Kia Niro HEV va fi echipat cu o variantă mai eficientă a motorului pe benzină de 1,6 litri. Ansamblul va fi completat de un motor electric, iar puterea combinată va fi de 141 CP, la fel ca în cazul generației actuale. Mașina va primi a doua generație a transmisiei automate DCT cu șase rapoarte (cu dublu ambreiaj).

Conform oficialilor Kia, suspensia și sistemul de direcție au fost îmbunătățite pentru un comportament dinamic mai bun.

Spre deosebire de modelul aflat pe piață, noul Niro va fi mai mare. Astfel, el măsoară în lungime 4.420 mm(+65 mm), lățimea este de 1.825 mm (+20 mm), iar înălțimea a primit încă 10 mm, ajungând la 1.545 mm. Ampatamentul are 2.720 mm, ceea ce înseamnă un plus de 20 mm.

Volumul spațiului pentru bagaje va avea 451 de litri, cu 15 litri mai mult comparativ cu modelul actual. Totodată, coeficientul aerodinamic Cx anunțat este de 0.29.

Noua generație Kia Niro va fi lansată pe piață în cursul acestui an.

Sursa: Kia

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Kia


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide