Ce avere declarase șeful de la Serviciul Permise Auto Suceava? În acte nu sunt trecute nici casă şi nici maşină

Autor: ProMotor 01 dec. 2020 Știri auto
Ce avere declarase șeful de la Serviciul Permise Auto Suceava? În acte nu sunt trecute nici casă şi nici maşină

Săptămâna trecută, procurorii DNA au destructurat o reţea specializată în fraudarea examenelor pentru obţinerea permiselor de conducere contra unor sume cuprinse între 300 şi 6.000 de euro.

Reţea din care făceau parte examinatori auto, instructori auto, administratori ai unor şcoli de şoferi ar fi fost condusă de Radu Obreja, fostul şef al Serviciului de Înmatriculări Auto Suceava, informează Adevărul.ro.

Conform declaraţiei de avere completată în iunie 2020, Radu Obreja, fost comisar-şef al Serviciului de Permise şi Înmatriculări Auto Suceava, nu este nici pe departe bogat. În acte nu are nici casă şi nici maşină, însă procurorii susţin că în realitate bărbatul a pus deoparte mai mult de 600.000 de euro.

În documentul publicat pe site-ul Prefecturii Suceava se arată că salariul său aferent anului 2019 a fost 64.036 de lei. În declaraţia de avere, mai sunt trecute trei parcele de teren: un teren intravilan de 1.000 mp, situat în comuna Mălini, un teren agricol în suprafaţă de 5.237 mp în Frasin, ambele achiziţionate în cursul anului 2005, şi o fâneaţă de 973 mp, cumpărată în 2009 la Mălini.

În acte, comisarul nu are nici casă, nici depozite bancare, nici datorii şi nici maşină

Radu Obreja are domiciliul în comuna Bosanci, din apropierea Sucevei. Casa în care locuia are garaj la demisol, etaj şi mansardă.

Chiar dacă din declarația de avere nu reiese că Radu Obreja deținea un autoturism, anchetatorii au găsit în curtea locuinţei sale, în timpul percheziţiilor de săptămâna trecută, o maşina în portbagajul căreia se aflau 50.000 de euro. De asemenea, în casa amicului său Radu Popovici poliţiştii au găsit 500.000 de euro. Banii i-ar fi aparţinut lui Radu Obreja.

Reţeaua din care făceau parte examinatori auto, instructori auto, administratori ai unor şcoli de şoferi ar fi fost alcătuită din nu mai puţin de 14 persoane. Ele au ajuns în arestul Inspectoratului de Poliţie pentru 30 de zile.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor



Comentarii
Inchide