Ce diferențe sunt între un BMW Seria 7 din 2001 și un Seria 7 din 2020?

Autor: ProMotor 10 iun. 2020 Știri auto

Două automobile impresionante, fiecare la timpul lui, despărțite de aproape 20 de ani și aproximativ 125.000 de euro. BMW Seria 7 din 2020 ajunge acum față-n față cu strămoșul lui: un Seria 7 din 2001.

GALERIE FOTO

Doi vloggeri canadieni, Thomas și James, au pus noul BMW Seria 7 față-n față cu strămoșul său. BMW 750Li versus BMW E38 740i. Acesta din urmă costă, în zilele noastre, cu 150.000 de euro mai puțin decât noua generație.

Vi-l mai aduceți aminte pe Pierce Brosnan în “Tomorrow Never Dies” din 1997? James Bond conducea atunci un BMW E38, în versiune 750iL cu o funcție specială. Mașina putea fi comandată cu ajutorul unei telecomenzi, de pe bancheta din spate. Noul Seria 7 poate fi comandat astăzi din cheie, chiar și când șoferul se află în afara mașinii.

Un BMW 740i cu tracțiune spate, din 2001, costă în România aproximativ 4.000 de euro. “Rivalul” său, deși într-un duel nedrept, pentru că este vorba despre versiunea cu ampatament lung, 750Li  cu tracțiune integrală xDrive, costă de peste 30 de ori mai mult. În România, 750Li xDrive pornește de la 129.000 de euro. Dar este de peste 30 de ori mai bună?

„Seria 7 din 2001 arată ca o mașină de gangster”, este concluzia celor doi vloggeri. “Dar a îmbătrânit frumos și este una dintre mașinile bine proporționate ale acelor timpuri.”

Noul BMW Seria 7 are grila impresionantă și arată ca un adevărat colos. Cei doi sunt nemulțumiți de evacuările false și de eleronul de pe capacul portbagajului, nepotrivit – spun ei – pentru o limuzină care se vrea elegantă. Modelul vechi este simplu și asta îl face să fie frumos.

Ce are în comun un BMW Seria 7 din 2020 cu un model din 2001?

La bordul modelului de acum aproape două decenii, luxul este redat de un volan multifuncțional, inserții din lemn și scaune în piele neagră. În 2001, la Seria 7, erau disponibile și scaune cu funcție de masaj. Două cotiere și un telefon echipează modelul. Navigația era oferită contra cost, dar mașina are casetofon. Și bancheta din spate are încălzire, iar mânerele din viraj au finisaje din lemn.

Odată urcați în noua generație a lui BMW Seria 7, cei doi sunt copleșiți de atmosfera elevată și de dotările luxoase. Dar scaune încălzite și cu funcție de masaj erau disponibile și în urmă cu 20 de ani. Un volan încălzit, lumina ambientală și un pachet complet de sisteme de asistență, încărcare wireless a telefonului mobil, un plafon îmbrăcat în piele întoarsă, o cameră cu vedere la 360 de grade completează lista. Evident, modelul din 2001 nu avea control prin gesturi.

Pentru că au de-a face cu versiunea cu ampatament lung, cei doi se simt ca niște copii pe bancheta din spate. Pe lângă spațiul imens, au acolo și propriul control pentru sistemul multimedia, încălzire, ventilație și masaj în scaune.

La drum cu bunicul și nepotul BMW Seria 7

La drum cu cele două, vloggerii sunt impresionați de motorul V8 de 4,4 litri cu 530 de cai putere al noii generații și de confortul asigurat de limuzina de top. O capodoperă din punct de vedere tehnologic, este concluzia lor.

Nici BMW Seria 7 din 2001, tot cu V8 de 4, litri, dar numai 286 de cai putere, nu se face de râs. Asigură o senzație plăcută la condus, dar nu se simte ca o mașină de lux, ci ca una sport veritabilă. Astfel se explică faptul că E38 era, la vremea ei, vedetă în filmele de acțiune.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:



Comentarii
Inchide