Ce dotări are mașina Poliției Rutiere?

Autor: Marius Vişan acum 2 ani Știri

Mașinile de poliție au fost întotdeauna învăluite în mister. Motivul ar fi că nu ne putem atinge de ele, iar cu cât un lucru este mai inaccesibil, cu atât el devine mai interesant.

Dar acele zile au trecut, pentru că un vlogger din Cluj a reușit să facă un review la o mașina de poliție. Se pare că și în această situație Clujul o ia înaintea Bucureștiului, dar asta e o altă discuție. Totuși este de apreciat că Poliția Rutieră din Cluj are această deschidere de a vorbi cu publicul și de a explica câteva lucruri „din interior”.

GALERIE FOTO

Revenind la mașina de poliție, avem în față un Volkswagen Polo cu motor 1,2 litri pe benzină cu 90 de CP. În portbagaj vine cu următoarele dotări: un dispozitiv de măsurare a distenței de frânare, un extra acumulator pentru sirenă, un aparat de testare a consumului de alcool, precum și un pistol radar.

Pe capotă se află sirena cu portavoce și câteva antene pentru GPS. Sirena și portavocea pot fi controlate prin intermediul unei telecomende.

Interiorul mașinii este asemenea unui Volkswagen Polo normal, nu are dotări în plus față de orice alt astfel de model care iese de pe poarta fabricii.

Prin intermediul clipului aflăm și modul de lucru al poliției, atât la controalele privind consumul de alcool, cât și la folosirea radarului pistol.

VIDEO


Sursa foto: YouYube / Andrei Verestiuc


Comentarii
Inchide